Ρεν: Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Λετάνγκ, φήμες για εσωτερικό διχασμό

Ρεν: Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Λετάνγκ, φήμες για εσωτερικό διχασμό

Gazzetta team
Ρεν: Αιφνίδια παραίτηση του προέδρου Λετάνγκ, φήμες για εσωτερικό διχασμό

bet365

Ο επί δυόμιση χρόνια πρόεδρος της Ρεν, Ολιβιέρ Λετάνγκ, υπέβαλλε αιφινιδίως την παραίτηση του λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, προκαλώντας απορία και φήμες για εσωτερικό «πόλεμο» με τον προπονητή, από τον οποίο βγήκε ηττημένος.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η αποχώρηση του Ολιβιέρ Λετάνγκ από τον προεδρικό θώκο της Ρεν, το πρωί της Παρασκευής (7/2).

Ο 48χρονος άλλοτε τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν για μια πενταετία ως το 2017, ανέλαβε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους την προεδρία στον σύλλογο της δυτικής Γαλλίας και κατάφερε να τον οδηγήσει μόλις ενάμιση χρόνο μετά στον πρώτο τίτλο της έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια, με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ως εκ τούτου, η παραίτηση που υπέβαλλε άπλωσε «σκιές», με την Ρεν να διατηρείται στην 3η θέση της Ligue 1 και σε τροχιά Champions League, με τα γαλλικά μέσα να αναπαράγουν φήμες για εσωτερικές έριδες με τον προπονητή του συλλόγου Ζουλιέν Στεφάν, που στοίχισαν την θέση στον Λετάνγκ.

Την παραίτηση έκανε δεκτή ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Φρανσουά-Ενρί Πινό, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες φήμες φέρεται να επέλεξε άτυπα την πλευρά του Στεφάν, οδηγώντας τον νεαρό πρόεδρο στην αποχώρηση.

Μάλιστα, οι δεσμοί που διατηρούσε με τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αρνηθούν να πάρουν μέρος στην σημερινή προπόνηση, επιβεβαιώνοντας ότι η κίνηση αυτή πολύ πιθανόν θα προκαλέσει θέματα χημείας στο εσωτερικό του συλλόγου της Βρετάννης.

Μεταξύ των όσων ανέφερε ο Λετάνγκ στην επίσημη τοποθέτηση του, υπογράμμισε ότι αποχωρεί χωρίς να το επιθυμεί:

«Προφανώς και αποχωρώ απρόθυμος και δεν θα σας ξεχάσω. Θα μου λείψει η ατμόσφαιρα του "Ροαζόν Παρκ» και θα παραμείνω για πάντα ένθερμος υποστηρικτής της Ρεν, ενός σπουδαίου συλλόγου».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα