Σεντ-Ετιέν – Μαρσέιγ 0-2: Το τρένο οδεύει στα «αστέρια» (vid)

Gazzetta team
Σεντ-Ετιέν – Μαρσέιγ 0-2: Το τρένο οδεύει στα «αστέρια» (vid)

bet365

Η Μαρσέιγ επέστρεψε στις νίκες με διπλό στο ντέρμπι κόντρα στην Σεντ-Ετιέν (0-2), διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 12 ματς και διατηρεί εκ του ασφαλούς την δεύτερη θέση, στον δρόμο για την επάνοδο στο Champions League μετά από επτά χρόνια.

Οι 4.000 φίλοι της Μαρσέιγ, που έκαναν το ταξίδι ως το «Ζοφρουά Γκισάρ», αποζημιώθηκαν.

Στην σκιά των σοβαρών επεισοδίων εκτός γηπέδου πριν από την καθυστερημένη έναρξη, η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας δεν επηρεάστηκε ούτε στο ελάχιστο και σφράγισε την νίκη στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Ligue 1 κόντρα στην Σεντ-Ετιέν (0-2).

Μόλις στο 7’, ο ηγέτης Ντιμίτρι Παγιέ άνοιξε το σκορ για τους Μασσαλούς, οι οποίοι όχι μόνο διατήρησαν το προβάδισμα (χάρη και σε σούπερ-επέμβαση του Μανταντά στο 38’), αλλά το διεύρυνε στο 85’, με γκολ του Ράντονιτς.

Έτσι, άφησαν πίσω τους τις δύο σερί ισοπαλίες και σημείωσαν την 10η νίκη τους στα τελευταία 12 ματς πρωταθλήματος, επίδοση που αναμφίβολα τους οδηγεί εκ τους ασφαλούς στην 2η θέση, στο +6 από την 3η Ρεν (46 έναντι 40).

Σταθερή απογοήτευση η Λυών

Το... χατίρι ακόμα και στην προτελευταία Αμιάν έκανε η Λυών. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά κόλλησε στο 0-0 κι έχασε δύο ακόμα βαθμούς στο παιχνίδι της ευρωπαϊκής εξόδου και την ευκαιρία να πλησιάσει την 4η Λιλ στο -2. Στους 33 βαθμούς ακόμα οι Λιονέ, ανέβηκε στους 20 η Αμιάν.

Έμαθε να αναπνέει η Νιμ

Μετά την σπουδαία νίκη κόντρα στην Μονακό, η Νιμ πήρε δεύτερη σερί νίκη-χρυσάφι κόντρα στην Ντιζόν (2-0), μειώνοντας παράλληλα την διαφορά που τους χωρίζει σε 16η-17η θέση μόλις στο -3. Μπενραχού στο 4' και Ρου στο 44' σημείωσαν τα γκολ για τους νικητές, που έφτασαν τους 21 βαθμούς.

Νέα ήττα για Τουλούζ με βασικό Κουλούρη

Έχει ξεχάσει πώς είναι να νικάει η Τουλούζ, η οποία γνώρισε την 12η ήττα στα τελευταία 13 παιχνίδια. Μετά την ισοπαλία-παρένθεση με την Αμιάν, η ομάδα του Ευθύμη Κουλούρη ηττήθηκε εντός έδρας και από το Στρασβούργο (0-1 με γκολ του Γουάρις στο 75'), έμεινε ουραγός με 13 βαθμούς και αγνοεί το τρίποντο από τις 19 Οκτωβρίου! Βασικός για όλο το 90λεπτο ο Έλληνας φορ, σημαντικοί βαθμοί για τους φιλοξενούμενους στο κυνήγι της ευρωπαϊκής θέσης, φτάνοντας τους 33 βαθμούς.

Παρέμεινε στο -7 η 5η Μονπελιέ από την 16η Μετζ!

Η αλυσίδα των ομάδων που διεκδικούν τις θέσεις Ευρώπης δεν μίκρυνε ούτε στην 23η αγωνιστική. Κι αυτό γιατί ο πρώτος κρίκος, η 5η Μονπελιέ ήρθε ισόπαλη με τον τελευταίο, την 16η Μετζ (1-1) και έτσι εξακολουθεί να τους χωρίζει απόσταση μόλις επτά βαθμών (34 έναντι 27). Ο Σαβανιέρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13, ο Μπουλάγια έσωσε τον βαθμό στο 80' για την Μετζ.

Χέρι-χέρι Ρεμς και Νις

Συνεχίζουν ισόβαθμες Ρεμς και Νις (32), αφού καμιά δεν νίκησε στο μεταξύ τους ματς (1-1). Ο σύλλογος της Νίκαιας πήρε προβάδισμα στο 50' με τον Λι-Μελού, αλλά η ομάδα του Τάσου Δώνη (εκτός αποστολής), ισοφάρισε στο 77' με τον Αμπντελχαμίντ. Ισόπαλο έληξε και το ματς ανάμεσα σε Μπρεστ και Μπορντό (1-1).

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα