Ναντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Ασταμάτητη και χωρίς Νεϊμάρ (vids)

Gazzetta team
Ναντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Ασταμάτητη και χωρίς Νεϊμάρ (vids)

bet365

Οι Παριζιάνοι έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Τι κι αν προηγήθηκε εσωτερική γκρίνια για το επεισόδιο Τόμας Τούχελ – Κιλιάν Μπαπέ; Τι κι αν απουσίαζε ο Νεϊμάρ λόγω μικροενοχλήσεων; Η Παρί απέδειξε και με τη νίκη στο «Μποζουάρ» επί της Ναντ (2-1) ότι εντός (γαλλικών) συνόρων δεν έχει αντίπαλο.

Οι πρωταθλητές έφτασαν τα έντεκα διαδοχικά ματς αήττητοι (δέκα νίκες – μια ισοπαλία), θέλουν να πλησιάσουν το καλύτερο σερί της ιστορίας τους (21 ματς αήττητοι, από τον Μάιο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019) και βρίσκονται πλέον στο +15 από την δεύτερη Μαρσέιγ, έστω και με ματς περισσότερο.

Ο Μάουρο Ικάρντι ακούμπησε τελευταίος την μπάλα μετά από συνδυασμό των Μπαπέ - Άνχελ ντι Μαρία και σουτ του τελευταίου, με αποτέλεσμα να πιστωθεί το πρώτο γκολ (29'). Ο Τίλο Κέρερ, με προσπάθεια ύστερα από κόρνερ του Ντι Μαρία, έδειχνε να σφραγίζει τη νίκη (57'), αν και οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα με τον Μόουζες Σιμόν (68'), ύστερα από τραγικό λάθος του Πρεσνέλ Κιμπεμπέ. Η αντεπίθεση της Ναντ, όμως, σταμάτησε εκεί.

Παρεμπιπτόντως, ο Μπαπέ, όλως τυχαίως (;), δεν έγινε αλλαγή από τον Τούχελ, ο οποίος έβγαλε στο 78ο λεπτό τον έτερο επιθετικό (Ικάρντι), για να δώσει λίγα λεπτά και στον Έντινσον Καβάνι.

Η Παρί συμπλήρωσε έντεκα διαδοχικά ματς πρωταθλήματος όπου σημειώνει τουλάχιστον δύο γκολ (το καλύτερο σερί ομάδας στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) και έφτασε τα εκατό σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Η μοναδική ομάδα που έχει περισσότερα είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 102.

Οχυρό και νίκη – ανάσα

Στα άλλα δύο παιχνίδια με τα οποία άνοιξε η 23η (εμβόλιμη) αγωνιστική της Ligue 1, σε αντίθεση με ότι συνέβη στη Νάντη, μίλησε η έδρα. Η Λιλ επιβεβαίωσε την δυναμική της ως γηπεδούχος, αφού έφτασε τους 29 βαθμούς στο «Πιέρ Μορουά» (περισσότεροι εντός έδρας και από την Παρί) με το 1-0 (4' Ρεμί) επί της Ρεν, χάρη στο οποίο διέκοψε ένα σερί τριών ηττών και επέστρεψε στην τέταρτη θέση.

Σερί τριών ηττών άφησε πίσω της και η Μονακό, η οποία λύγισε στο Πριγκιπάτο την Ανζέ με 1-0 (18' Γιόβετιτς) και ανέβηκε στην πρώτη εξάδα, διεκδικώντας ακόμα και την πιθανότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τρίτη 04/02

Λιλ – Ρεν 1-0

Μονακό – Ανζέ 1-0

Ναντ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Τετάρτη 05/02

Λιόν – Αμιάν (20:00)

Μονπελιέ – Μετς (20:00)

Μπρεστ – Μπορντό (20:00)

Νιμ – Ντιζόν (20:00)

Ρεμς – Νις (20:00)

Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα