Νις – Λιόν 1-2: Δραματική πρόκριση και ραντεβού με την Μαρσέιγ για μια θέση στα ημιτελικά (vid)

Gazzetta team
Νις – Λιόν 1-2: Δραματική πρόκριση και ραντεβού με την Μαρσέιγ για μια θέση στα ημιτελικά (vid)

bet365

Με πέναλτι – γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά πέρασε στην οκτάδα του Κυπέλλου Γαλλίας, όπου ο 55χρονος προπονητής θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Χέρτα - Σάλκε με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Τον περασμένο Μάιο, ο Ρουντί Γκαρσία έφυγε, μάλλον ως αποτυχημένος, από την Μαρσέιγ, παρ' ότι κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Μασσαλίας στον τελικό του Europa League, το 2018. Εννέα μήνες αργότερα, ο 55χρονος προπονητής της Λιόν πλέον θα βρει απέναντί του την πρώην ομάδα του, σε έναν νοκ άουτ αγώνα με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας.

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Coupe de France, η Λιόν «απέδρασε» με δραματικό τρόπο από την έδρα της Νις με 2-1 (89' Ουνάς - 15' Ντεμπελέ, 90'+3' πέν. Αουάρ) και έδωσε ραντεβού (11 ή 12 Φεβρουαρίου) στην έδρα της με την Μαρσέιγ, στο πιο «καυτό» ζευγάρι από αυτά που έδωσε η κλήρωση των προημιτελικών.

Κατά τα άλλα, η Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να ξεπεράσει το εμπόδιο της (γηπεδούχου) Ντιζόν, από την οποία πάντως ηττήθηκε στο ίδιο γήπεδο, για το πρωτάθλημα, την 1η Νοεμβρίου (2-1).

Επινάλ και Μπελφόρτ, οι ομάδες της τέταρτης κατηγορίας που ζουν το όνειρό τους, θέλουν να... τρελάνουν και πάλι την ποδοσφαιρική Γαλλία, στα παιχνίδια όπου θα υποδεχθούν Σεντ Ετιέν και Ρεν αντίστοιχα.

Κύπελλο Γαλλίας – Φάση των «16»

Ανζέ – Ρεν 4-5

Μπελφόρτ – Μονπελιέ 0-0 (5-4 πέν.)

Λιμονέ – Ντιζόν 1-2

Μονακό – Σεντ Ετιέν 0-1

Πο – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

Επινάλ – Λιλ 2-1

Μαρσέιγ – Στρασμπούρ 3-1

Νις – Λιόν 1-2

Η κλήρωση των προημιτελικών (οι νοκ άουτ αγώνες 11 και 12 Φεβρουαρίου)

Ντιζόν – Παρί Σεν Ζερμέν

Επινάλ – Σεντ Ετιέν

Λιόν – Μαρσέιγ

Μπελφόρτ – Ρεν

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα