Μαρσέιγ – Μπορντό 3-1: Καλπάζει στο κατόπι της Παρί (vid)

Gazzetta team
Μαρσέιγ – Μπορντό 3-1: Καλπάζει στο κατόπι της Παρί (vid)

bet365

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις πέντε σερί νίκες, η Μαρσέιγ επικράτησε με ανατροπή της Μπορντό με 3-1 και εδραιώνεται στην 2η θέση πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά η Μαρσέιγ.

Οι ανεβασμένοι το τελευταίο δίμηνο Μασσαλοί, επικράτησαν με 3-1 της Μπορντό και μάλιστα με ανατροπή, πέτυχαν την έκτη διαδοχική νίκη τους στη Ligue 1 και εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέση κυνηγού της πρωτοπόρου Παρί Σεν Ζερμέν, από το -5 πλέον.

Οι Γιρονδίνοι ήταν εκείνοι που «πάγωσαν» το «Βελοντρόμ», ανοίγοντας το σκορ στο 31’ με τον Αντλί, αλλά η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας κρατούσε την αντεπίθεση της για το δεύτερο μέρος.

Εκεί, ο Αμάβι πρώτα ισοφάρισε στο 48’, ο Σανσόν πήρε την σκυτάλη για την ανατροπή και το 2-1 στο 60’, για να έρθει ο φέρελπις Νεμάνια Ράντονιτς να σφραγίσει τη νίκη στο 90+2’ και το τελικό 3-1, με το οποίο η Μαρσέιγ είναι δεύτερη και χτίζει διαφορά από την τρίτη Λιλ, που υπολείπεται έξι βαθμών. Από την άλλη, η Μπορντό παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, αλλά δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από τους 26 βαθμούς και την συγκατοίκηση με την Ναντ στην 5η θέση.

Βελτίωσε το σερί με τριάρα η Ρεμς

Τον στόχο της παραμονής δείχνει ότι είναι ικανή να επιτύχει και μάλιστα με άνεση η Ρεμς, μετά και τη νέα πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Σεντ-Ετιέν με 3-1, που την φέρνει στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ουντέν στο 10’ και παρά το ότι ισοφαρίστηκαν από τον Χαμουμά με τη συμπλήρωση μίας ώρας, πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Ντιά στο 68’ και τον Ντουμπιά στο 90’, συμπληρώνοντας χωρίς ήττα τα επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της. Αυτό το τρίποντο την έφερε μάλιστα, ακριβώς κάτω από την Σεντ-Ετιέν στην κατάταξη, 9η με 24 βαθμούς και στο -3 από την τέταρτη Ρεν.

Εξακολουθεί να βλέπει Ευρώπη η Ναντ

Μία ανάσα από την τέταρτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League παραμένει η Ναντ, η οποία κατέβαλε με δυσκολία την αντίσταση της Ντιζόν (1-0). Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπλας στο 73’, με το τρίποντο να ανεβάζει τους γηπεδούχους στους 26 βαθμούς και την 6η θέση. Από την άλλη, η Ντιζόν βρίσκεται ένα βαθμό από την θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, με 16 βαθμούς.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα