«Παρθενικές» νίκες για Καέν και Ναντ

Gazzetta team
«Παρθενικές» νίκες για Καέν και Ναντ

bet365

«Έσπασαν» το ρόδι Καέν και Ναντ, επικρατώντας των Ντιζόν (0-2) και της Στρασμπούργ (2-3) αντίστοιχα στην 4η αγωνιστική. «Τρίποντο» για τη Μονπελιέ (0-1 τη Ρεμς), πρώτη ήττα για τη Λιλ (1-0) απ’ την Ανζέ, ξανά ήττα η Γκινγκάμπ (1-2 από την Τουλούζ).

Μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Νιμ (2-4), το Σάββατο ολοκληρώθηκε στη Γαλλία με άλλες πέντε αναμετρήσεις.

«ΠΑΡΕΛΑΣΗ» ΤΗΣ ΝΑΝΤ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Τα «καναρίνια» της Ναντ είδαν τον Αζορκέ να σκοράρει για το 1-0 στο Σταντ ντε Λα Μεϊνό, όμως αυτό ήταν ό,τι καλύτερο κατάφερε η Στρασμπούργ στο παιχνίδι, αφού η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Με αυτογκόλ του Μίτροβιτς (34’) έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, ενώ πριν λήξει το ημίχρονο πήραν προβάδισμα με τον Εβανγκελίστα (45+1’). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάλα έκανε το 1-3 (59’) και ο Ντα Κόστα μείωσε σε 2-3 (83’) σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό για τη Ναντ, που πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή Ligue 1 κι έφτασε τους 4 βαθμούς.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ… ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΝΤΙΖΟΝ

Η Ντιζόν είχε ξεκινήσει ονειρικά το πρωτάθλημα με 3/3, όμως η επίσκεψη της Καέν στο Γκαστόν Ζεράρ ήρθε για να βάλει τέλος στο πρωτότυπο σερί της. Ο Κριβέλι σκόραρε στο 21’ για το 0-1, ο Μποβού στις καθυστερήσεις έκανε το 0-2 και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή (60-40%) και τις τελικές (14-5), δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ως το τέλος. Έτσι η Ντιζόν παραμένει ψηλά στη βαθμολογία, μένοντας ωστόσο στους 9, ενώ η Καέν έφτασε στους 5 με την πρώτη της φετινή νίκη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ Η ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Αήττητη για τρίτο συνεχόμενο αγώνα έμεινε η Μονπελιέ, που «απέδρασε» από την έδρα της Ρεμς με 0-1 χάρη στο γκολ του Ογιόνγκο (77’). Οι γηπεδούχοι «πυροβόλησαν» την εστία του Λεκομτέ, χάνοντας πολλές ευκαιρίες (21 τελικές, 7 στην εστία), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους διατηρούνται στο πάνω μέρος του ταμπλό. Αντίθετα, η Ρεμς προσγειώθηκε και χάνει την 6η θέση στην οποία είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΕΡΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ Η ΤΟΥΛΟΥΖ

Με την τρίτη συνεχόμενη νίκη της συνέχισε τη φετινή της πορεία η Τουλούζ, παίρνοντας το διπλό στην έδρα της Γκινγκάμπ, που καταρρέει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δίχως βαθμούς. Ο Γκραντέλ (2’) και ο Σανγκαρέ (12’) έβαλαν νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν με τον Τουράμ (45’), αλλά να μένουν εκεί. Τους 9 βαθμούς έφτασαν οι «βιολετί», που βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα.

ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΛ, ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΖΕ

Η επίσκεψη της Λιλ στο «Ραιμόντ Κοπά» έφερε και την παρθενική ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τραορέ (60’) «πλήγωσε» την άμυνα των «λιλουά» και λίγα λεπτά αργότερα (66’) ο Ρεμί έχασε πέναλτι και ταυτόχρονα τη σπουδαιότερη ευκαιρία για την ομάδα του. Έτσι η Ανζέ πανηγύρισε τη νίκη και τους πρώτους της βαθμούς, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα