Λυών και Μονακό στα αστέρια, στο Europa η Μαρσέιγ

Gazzetta team
Λυών και Μονακό στα αστέρια, στο Europa η Μαρσέιγ

bet365

Η Λυών κέρδισε με ανατροπή την Νις και τερμάτισε μαζί με την Μονακό στην τριάδα, αφήνοντας τέταρτη την Μαρσέιγ. Στην Ευρώπη η Μπορντό του Γκουστάβο Πογιέτ, υποβιβάστηκε η Τρουά, στα μπαράζ η Τουλούζ.

Γεμάτη ανατροπές ήταν η τελευταία αγωνιστική της Ligue 1, που έφερε τις Μονακό και Λυών στο Champions League και την Μπορντό στο Europa. Από την άλλη πλευρά η Τρουά επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ μέσω μπαράζ θα διεκδικήσει την παραμονή της η Τουλούζ.

Λάτσιο - Ίντερ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Ικάρντι σκοράρει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μονακό και Λυών γνώριζαν ότι με νίκη θα τερμάτιζαν στην τριάδα και φρόντισαν να το κάνουν. Ναι μεν οι Μονεγάσκοι κέρδισαν εύκολα με 3-0 την Τρουά εκτός έδρας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόνι Λόπες, αλλά οι λιονέ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη Νις, που έδινε μάχη για ευρωπαϊκή έξοδο. Οι νισουά προηγήθηκαν με τον Πλέα, όμως ο Ντεπάι με χατ τρικ έκανε την ανατροπή, στέλνοντας την ομάδα του στους ομίλους του Champions League. Η Νις μείωσε με τον Πλέα στο 88’, έχασε μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και η Μαρσέιγ, που κέρδισε με 2-1 εντός έδρας την Αμιέν, με τον Μήτρογλου να βρίσκει δίχτυα στο 18’, έμεινε στην τέταρτη θέση και η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο.

Στη μάχη της Ευρώπης η ήττα της Νις έδωσε την ευκαιρία στην Μπορντό να κάνει την έκπληξη και κερδίζοντας με 4-0 εκτός έδρας την Μετζ να βγει στο Europa League μαζί με την Ρεν, που έμεινε στο 1-1 με την Μονπελιέ. Αντιθέτως, εκτός έμεινε και η εκπληκτική Σεντ Ετιέν, που σκόρπισε με 5-0 την Λιλ για να χάσει την Ευρώπη στη διαφορά των τερμάτων.

Στη μάχη της ουράς στη δεύτερη κατηγορία ακολούθησε την Μετζ η Τρουά, που δεν κατάφερε να κοντράρει την Μονακό, ενώ στα μπαράζ θα διεκδικήσει την παραμονή της η Τουλούζ, που κέρδισε με 2-1 την Γκινγκάμπ. Ένα βαθμό ήθελε για την σωτηρία η Καέν και τον πήρε με την Παρί (0-0) εντός έδρας, ενώ στα αδιάφορα ματς της βραδιάς η Ντιζόν κέρδισε με 2-1 εντός έδρας την Ανζέ και η Ναντ με 1-0 εντός έδρας τη Στρασμπούρ στο τελευταίο ματς του Ρανιέρι στον πάγκο.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα