Επική ανατροπή η Λιλ, μένει στην τριάδα η Μονακό

Gazzetta team
Επική ανατροπή η Λιλ, μένει στην τριάδα η Μονακό

bet365

Η Λιλ έκανε απίθανη ανατροπή, κέρδισε με 3-2 την Τουλούζ και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μένουν στην τριάδα Λυών, Μονακό, υποβιβάστηκε η Μετζ.

Οι μάχες στην Γαλλία συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα, πλην φυσικά εκείνου της κορυφής. Στη μάχη για το Champions League η Λυών κέρδισε με 3-0 την Τρουά για να παραμείνει στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία., που οδηγεί στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η Μονακό κατάφερε να επιστρέψει επιτέλους στις νίκες. Οι Μονεγάσκοι κέρδισαν στις καθυστερήσεις με γκολ του Σιλά την Καέν με 2-1 και συνεχίζουν στην τρίτη θέση για ακόμη μία αγωνιστική.

Στη μάχη της Ευρώπης η Ρεν κέρδισε με 2-1 την Στρασμπούρ και βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ την ακολουθεί η Σεντ Ετιέν, που ηττήθηκε εντός έδρας με ανατροπή με 3-1 από την Μπορντό, που την πλησίασε στο -3. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους στεφανουά ύστερα από 13 ματς! Στο κόλπο παραμένει και η Μονπελιέ, που κέρδισε εκτός έδρας με 2-0 τη Ναντ, που θα πρέπει να ξεχάσει το Europa League, όπως και η Γκινγκάμπ, που ηττήθηκε με 3-1 από την Ντιζόν.

Στην ουρά η Μετζ αποχαιρέτησε την κατηγορία μετά το χαρακίρι που έκανε στο εντός έδρας ματς με την Ανζέ, η οποία σώθηκε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λολέ στο 20’, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (92’ Πάβλοβιτς, 94’ Ταΐτ) ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Αυτό έκανε και η Λιλ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τουλούζ, για να βγει επιτέλους από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι λιλουά προηγήθηκαν με τον Πέπε στο 5’, όμως είδαν τους βιολέ να κάνουν την ανατροπή πριν το ημίχρονο (9’ Ζαν, 44’ Ζουλιέν). Μπισουμά (φαουλάρα στο 80’) και Πέπε (82’) έκαναν ανατροπή στην ανατροπή, αφήνοντας την Τουλούζ στη 18η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ για την παραμονή.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα