Βυθίζεται η Λιλ

Gazzetta team
Βυθίζεται η Λιλ

bet365

Η Λιλ ηττήθηκε με 1-0 από την Αμιέν εντός έδρας και παραμένει προτελευταία. Φουντώνει η μάχη για την Ευρώπη, μεγάλη ευκαιρία έχασε η Μετζ.

Η Λιλ υποδέχθηκε την Αμιέν μπροστά σε άδειες εξέδρες μετά την τιμωρία της και φαίνεται ότι τίποτα δεν της πάει. Οι λιλουά προσπάθησαν, αλλά ένα λάθος στην άμυνά τους έδωσε την ευκαιρία στον Μεντόσα να κάνει το 0-1 στο 53’ και να τους βάλει ακόμη πιο δύσκολα. Και στη συνέχεια η ατυχία της χτύπησε την πόρτα. Δύο δοκάρια είχε η Λιλ (το δεύτερο στις καθυστερήσεις) με τον Μέντες, ενώ δεν της δόθηκε και καθαρό πέναλτι, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Η μάχη για την Ευρώπη φουντώνει. Η Μονπελιέ έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα της Καέν, έφυγε με νίκη 3-1 και ανέβηκε στην πέμπτη θέση. Οι μονπελιερέ κυριάρχησαν και μπορούσαν ακόμη περισσότερα τέρματα. Σίο (21’) και Σκιρί (23’) τελείωσαν τα πάντα από νωρίς, με τον Σίο να κάνει και το 0-3 στο 53’, πριν ο Σαντίνι πετύχει το γκολ της τιμής για τους καενέ στο 87’.

Ίδιους βαθμούς έχει και η Νις, που επιβλήθηκε με 2-0 της Τρουά χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Πλέα (16’, 83’), ενώ πλησίασε και η Σεντ Ετιέν στο -3, αφήνοντας της Ναντ στο -1. Οι στεφανουά έκαναν μεγάλη εμφάνιση και κέρδισαν με 3-0 τα καναρίνια στην έδρα τους, συνεχίζοντας τη δική τους ανοδική πορεία. Ντεμπουσί (17’) και Καμπελά (54’, 63’) οδήγησαν την Σεντ Ετιέν στη μεγάλη νίκη.

Μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο στην παραμονή έχασε η Μετζ, που έμεινε στο 2-2 με την Στρασμπούρ. Η τελευταία προηγήθηκε με τον Μπαοκέν στο 17’, αλλά η Μετζ έκανε την ανατροπή με γκολ των Ριβιέρ (24’) και Μολέ (46’). Όταν, μάλιστα, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 64’ (δεύτερη κίτρινη στον Εντούρ) όλα έδειξαν να τελειώνουν. Στο 77’, όμως, και η Μετζ έμεινε με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη στο Σελίμοβιτς) και στο 79’ ήρθε η ισοφάριση με τον Σεκά. Τέλος, η Γκινγκάμπ επιβλήθηκε δίκαια με 2-1 της Μπορντό, που απείλησε μόνο στο τέλος. Γκρενιέ (55’) και Ντιαλό (59’) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην Γκινγκάμπ, με τον Μάλκομ να κάνει το τελικό 2-1 στο 80’, όταν αρχικά έχασε πέναλτι, αλλά στην εξέλιξη το διόρθωσε.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα