Η... μεγάλη απόδραση της Μετζ!

Gazzetta team
Η... μεγάλη απόδραση της Μετζ!

bet365

Η Μετζ πήρε ακόμη μία μεγάλη νίκη επί της Νις (2-1) και συνεχίζει για το θαύμα της παραμονής. Μεγάλες νίκες για Ανζέ, Τουλούζ, Σεντ Ετιέν και Ναντ.

Πριν λίγες εβδομάδες η Μετζ έμοιαζε καταδικασμένη. Με μία ήττα στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, όμως, η ομάδα του Αντζ όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά μπορεί να ελπίζει και βάσιμα για την παραμονή. Η τελευταία νίκη ήρθε επί της Νις με μεγάλο πρωταγωνιστή ξανά τον σούπερ φορμαρισμένο Νολάν Ρου.

Ο Γάλλος επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στην Μετζ με συρτό σουτ εκτός περιοχής στο 50’, τη στιγμή που η Νις έπαιζε με δέκα παίκτες από το 38’ λόγω αποβολής του Μελού. Στο 57’ ήρθε η ισοφάριση, όταν ο Μπαλοτέλι πήρε το ριμπάουντ από το δικό του χαμένο πέναλτι για να κάνει το 1-1, όμως ο Ρου «χτύπησε» ξανά στο 62’ για το τελικό 2-1.

Στη μάχη της παραμονής πολύ σημαντική νίκη πήρε και η Τουλούζ στο ντεμπούτο του Ντεμπέβ στον πάγκο στο πρωτάθλημα επί της Τρουά. Τα πάντα κρίθηκαν από νωρίς, όταν μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιροντόν, με τον Σανόγκο να σκοράρει στο 11’ και τους βιολέ να χάνουν μία ντουζίνα ευκαιρίες. Για καλή τους τύχη δεν δέχθηκαν γκολ και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Με το ίδιο σκορ κέρδισε και η Ανζέ την Αμιέν, με τον Καπέλ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 6’.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε και η Σεντ Ετιέν, που κέρδισε με ανατροπή με 2-1 την Καέν. Οι καενέ προηγήθηκαν με τον Ροντλέν στο 11’, όμως ο νεοαποκτηθείς Ντεπ έκανε το 1-1 με πολύ ωραίο τελείωμα στο 35’, πριν ο Μπαμπά ολοκληρώσει την ανατροπή στο 78’. Τέλος, μεγάλη νίκη πήρε η Ναντ, που επιβλήθηκε με 3-0 στην έδρα της φορμαρισμένης Γκινγκάμπ. Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις τα καναρίνια πέτυχαν το πρώτο γκολ με τον Τόμασον στο 61’. Σάλα (86’ πεν.) και Ενγκόμ (93’) ολοκλήρωσαν το θρίαμβο της ομάδας του Ρανιέρι.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα