Bundesliga: Τα 5+1 διαμαντάκια που αξίζουν την προσοχή όλων (vid)

Κώστας Τόπας
Bundesliga: Τα 5+1 διαμαντάκια που αξίζουν την προσοχή όλων (vid)

bet365

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Bundesliga, έχει θεωρηθεί ως ένα από τα αυτά από τα οποία μπορούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να φτάσουν στη κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Bundesliga, έχει θεωρηθεί ως ένα από τα αυτά από τα οποία μπορούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να φτάσουν στη κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μπορεί στη Bundesliga να μην υπάρχει η μεγάλη πίεση και τα υψηλά στάνταρ όπως σε άλλα πρωταθλήματα όπως στη Premier League, ωστόσο το επίπεδο παραμένει αρκετά υψηλό ώστε πολλά υποσχόμενα αστέρια να μπορούν να εξελιχθούν σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα 5+1 ανερχόμενα ταλέντα που αξίζουν να τα παρακολουθήσετε το προσεχές Σαββατοκύριακο….

Τζέιντον Σάντσο – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τζέιντον Σάντσο – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Αλφόνσο Ντέιβις - Μπάγερν

Αλφόνσο Ντέιβις - Μπάγερν

Μάρκους Τουράμ – Γκλάντμπαχ

Μάρκους Τουράμ – Γκλάντμπαχ

Γιούλιαν Μπραντ – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Γιούλιαν Μπραντ – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Κάι Χάβερτς - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Κάι Χάβερτς - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Έρλινγκ Χαάλαντ - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Έρλινγκ Χαάλαντ - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Έχει καταφέρει να κάνει αρκετά μεγαθήρια της Ευρώπης, να μονομαχήσουν για πάρτη του. Σε 90 παιχνίδια με τους «Βεστφαλούς» μετράει 31 τέρματα και 42 ασίστ. Ασύλληπτα νούμερα για τον Τζέιντον Σάντσο, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμα βρίσκεται στο 19ο έτος της ηλικίας του. Είναι πιθανό να μετακομίσει το καλοκαίρι στην Premier League, είτε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε στην Τσέλσι, μετά από δύο πολύ εντυπωσιακές σεζόν στην Bundesliga.

Αφού επέκτεινε πρόσφατα το συμβόλαιό του με τη Μπάγερν έως το 2025, ο Αλφόνσο Ντέιβις είναι σαφώς ένας νεαρός παίκτης ο οποίος αξίζει την προσοχή. Ο 19χρονος έχει αποδείξει πως μπορεί να αγωνιστεί και στα φτερά της επίθεσης, παρά το γεγονός πως η κανονική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Έχει δείξει εντυπωσιακές αμυντικές ικανότητες, με 2,9 επιτυχημένα τάκλιν και 1,34 κλεψίματα μέσο όρο ανά 90 λεπτά. Είναι μια φυσική απειλή και στην επίθεση, με 3,83 επιτυχημένες ντρίμπλες (το καλύτερο από κάθε fullback στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα).

Θα είναι συναρπαστικό να δούμε αν ο Ντέιβις θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, και αν καταφέρει και διατηρηθεί σε τέτοια φόρμα τότε σίγουρα μπορεί να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο.

Ο 22χρονος είχε μια υπέροχη πρώτη σεζόν στην Bundesliga μετά την ένταξή του από την Γκινγκάμπ τον Ιούλιο του 2019. Η ευελιξία στο παιχνίδι του είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις τακτικές του Μάρκο Ρόουζ. Μπορεί να ενεργήσει ως επιθετικός, να παίξει με πλάτη την αντίπαλη εστία, και επίσης να είναι αποτελεσματικός σε μεγάλους χώρους βάζοντας σε μπελάδες τους αμυντικούς.

Ο Τουράμ έχει έχει 2,6 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά 90’, και έχει επίσης καταγράψει δέκα ασίστ σε όλους τους αγώνες αυτή τη σεζόν. Αυτό του δίνει 0,31 ασίστ ανά 90 στο πρωτάθλημα, η οποία τον βάζει στο κορυφαίο 10% των ακραίων επιθετικών στις πέντε πρώτες κατηγορίες της Ευρώπης.

Κι αυτά τα νούμερα τα πέτυχε στην πρώτη του σεζόν στη Bundesliga. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τον υψηλόσωμο στράικερ.

Η σεζόν 2019/20 ήταν η πρώτη του Γουίλιαν Μπράντ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ μετά την ένταξή του από την Μπάγερ Λεβερκούζεν για 25 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν επιτυχημένο στο επίκεντρο, αλλά υπάρχει σίγουρα περιθώριο βελτίωσης.

Κατάφερε σε 24 παιχνίδια με τους «Βεστφαλούς» φέτος να σημειώσει 3 γκολ και 3 ασίστ, ενώ την περασμένη σεζόν σημείωσε επτά γκολ και 14 ασίστ για το Λεβερκούζεν.

Ο Γερμανός είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί ως «10αρι» αλλά και ως αμυντικό χαφ, γι’ αυτό και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους νεαρούς μέσους του πρωταθλήματος.

Αν και ο Χάβερτς είναι μόλις 20 ετών, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα φώτα πάνω του με την επίδοση του. Βρισκόμενος από το 2013 στον σύλλογο κατάφερε σταδιακά να φτάσει στην πρώτη ομάδα και να δείξει σε όλους την αξία του.

Ο Γερμανός ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς νέους στην Ευρώπη τις τελευταίες δύο σεζόν, και η μεταγραφή του στη Μπάγερν Μονάχου, φαίνεται όλο και πιο πιθανή στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Ωστόσο, με το φυσικό ταλέντο που διαθέτει ο παίκτης, οι πιθανότητες είναι ότι θα έχει τεράστια επιτυχία αν μετακομίσει τελικά στο Μόναχο, για λογαριασμό των «Βαυαρών». Εάν επρόκειτο να παραμείνει στο Λεβερκούζεν, θα μπορούσε επίσης να είναι καθοριστικός για μια πιθανή κατάκτηση τίτλου. Και τα δύο σενάρια θα ήταν συναρπαστικά και αξίζει να τον προσέξετε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να υπογράψει το Χαάλαντ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ο Νορβηγός επέλεξε την Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς ήταν η καλύτερη επιλογή για την ανάπτυξή του. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ως μια εξαιρετική επιλογή.

Το ξεκίνημα του Χαάλαντ με τον Ντόρτμουντ ήταν απίστευτο καθώς σκόραρε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του, προερχόμενος από τον πάγκο και στη συνέχεια συνέχισε το σκοράρισμα με μέσο όρο 1,58 γκολ ανά 90 λεπτά από τον Ιανουάριο και μετά. Καθόλου κακό.

Εντυπωσίασε επίσης και στο Champions League με 10 γκολ σε οκτώ αγώνες καθ 'όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης αυτή τη σεζόν.

Καθώς ο Σάντσο φαίνεται πως το καλοκαίρι θα αποχωρήσει πιθανώς από τη Ντόρτμουντ, ο Χάαλαντ αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη τη νέα σεζόν και να οδηγήσει την ομάδα στη δόξα. Μέχρι τώρα τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά, τόσο με Ντόρτμουντ όσο και με τη Σάλτσμπουργκ. Ωστόσο, θα είναι είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο 19χρονος μπορεί να συνεχίσει σε τόσο υψηλό επίπεδο.