Ντόρτμουντ – Σάλκε: Τα 4 στοιχεία που θα ρυθμίσουν το ντέρμπι!

Ντόρτμουντ – Σάλκε: Τα 4 στοιχεία που θα ρυθμίσουν το ντέρμπι!

bet365

Η κοιλάδα του Ρουρ υπό άλλες συνθήκες θα... είχε ταραχή. Αυτό τον καιρό, όμως, θα είναι ήσυχη. Η ένταση θα περιοριστεί μονάχα εντός γηπέδου. Εκεί όπου υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και λόγοι που μπορούν να καθορίσουν το μεγάλο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Σάλκε στο Signal Iduna Park!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Bundesliga. |21+

Η κοιλάδα του Ρουρ υπό άλλες συνθήκες θα... είχε ταραχή. Αυτό τον καιρό, όμως, θα είναι ήσυχη. Η ένταση θα περιοριστεί μονάχα εντός γηπέδου. Εκεί όπου υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και λόγοι που μπορούν να καθορίσουν το μεγάλο ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Σάλκε στο Signal Iduna Park!

Δυο μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την αναγκαστική αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, με το ποδόσφαιρο να είναι απλά ένα από τα κομμάτια που «πάγωσαν» στη γενικότερη διακοπή της... ζωής λόγω του κορονοϊού, θα γίνει σέντρα!

Χωρίς κόσμο, μεν, με πολύ διαφορετικές συνθήκες, με ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του αθλήματος μετά τον Covid-19 και την ψυχοσύνθεση των παικτών που ουδέποτε έκρυψαν την ανησυχία τους για τον ιο, αλλά μέσα τους ξέρουν πόσο πολύ θέλουν να παίξουν.

Το ντέρμπι της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Σάλκε έρχεται από το... πρώτο πιάτο των αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το gazzetta.gr κοιτάζει τα 4 στοιχεία που είναι ικανά να καθορίσουν το σπουδαίο παιχνίδι.

Το άδειο Signal Iduna Park

Το άδειο Signal Iduna Park

Η μάχη στον άξονα με Μπραντ – Σέρνταρ

Η μάχη στον άξονα με Μπραντ – Σέρνταρ

Ο Τοντιμπό και η πρόκληση του Χάαλαντ

Ο Τοντιμπό και η πρόκληση του Χάαλαντ

Η εκδίκηση του ενός και η επιβολή του άλλου...

Η εκδίκηση του ενός και η επιβολή του άλλου...

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα πρέπει να μπει στον «ναό» της, το γήπεδο όπου αξίζει να βρεθεί ο καθένας έστω για μια φορά στη ζωή του και να βιώσει από κοντά την τρομερή δύναμη του Yellow Wall. Αυτή η δύναμη αποτυπώνεται και στην φετινή επίδοση της ομάδας του Λουσιέν Φαβρ που μετράει 9 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 12 εντός έδρας παιχνίδια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι 80.000 και πλέον οπαδοί που παρακολουθούν τα ματς της Ντόρτμουντ μπορούν να μεταμορφώσουν απόλυτα ένα ματς και αυτή η δυνατότητα θα εκλείψει τόσο φυσικά από το προσεχές ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, όσο και από το υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ολοκληρωθεί η σεζόν στο χορτάρι δίχως να χρειαστεί διακοπή ελέω κορονοϊού.

Εκεί που θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για κυριαρχία από τις δύο αντιπάλους, υπάρχουν δυο ποδοσφαιριστές που φέτος πραγματικά έχουν κάνει τη διαφορά και δικαίως θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν ανάμεσα στους κυριότερους λόγους της πορείας που έχουν πραγματοποιήσει οι ομάδες τους μέχρι στιγμής.

Ο Μπραντ μπορεί να είναι εκ των υποτιμημένων και η δουλειά του να μη γίνεται τόσο φανερή στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όσο αθόρυβος είναι, τόσο τρομερά σημαντικός είναι για τη Ντόρτμουντ. Ο Φαβρ βρήκε τα κουμπιά του κι εκείνος ανταποκρίθηκε άψογα στο δημιουργικό κομμάτι ώστε να μπορέσει να ξεκλειδώσει άμυνες. Το ίδιο και αμυντικά, είναι συνεπής στα καθήκοντά του και μπορεί να στηρίξει μια δυάδα στο χώρο του κέντρου.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων στο Σαββατιάτικο ντέρμπι, ο Σέρνταρ είναι ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής τους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Έχει πετύχει εφτά τέρματα μέχρι στιγμής, έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα της Γερμανίας και οι κινήσεις του τον καθιστούν έναν τρομερά αξιόλογο και αποτελεσματικό box-to-box μέσο. Πρωταγωνίστησε και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο της Bundesliga, όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει τους «βασιλικούς μπλε» για τη νίκη.

Ένας στην άμυνα, ένας στην επίθεση. Ένα ζευγάρι που πιθανότατα θα δούμε το μεσημέρι του Σαββάτου και θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στον αγωνιστικό χώρο και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ζαν – Κλερ Τοντιμπό με τον δανεισμό του από τη Μπαρτσελόνα στη Σάλκε κατάφερε ν' αναδειχθεί και πλέον γίνεται λόγος για δυνατότητα των Καταλανών να τον πουλήσουν το προσεχές καλοκαίρι μέχρι και για 25 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας αγοράσει τον παίκτη έναντι μόλις... 1 εκατομμυρίου!

Ο Γάλλος αμυντικός τα πήγε περίφημα μέσα στη σεζόν στη Bundesliga, ανέβασε πολύ τις μετοχές του, έχει 2,2 παρεμβάσεις και 4,2 καθαρίσματα φάσεων ανά παιχνίδι και έχει μπροστά του την πρόκληση που λέγεται... Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός στράικερ που έκανε χαμό με τη μεταγραφή του από την Ζάλτσμπουργκ στην Ντόρτμουντ, είναι εκείνος που θα κληθεί ευθύς αμέσως να δείξει ότι επηρεάστηκε λιγότερο από τους υπόλοιπους στην αναβολή. Tα γκολ του είναι απαραίτητη ανάγκη για την Ντόρτμουντ αν θέλει η ομάδα του να συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο. Και τι καλύτερο από την επανέναρξη με το ντέρμπι...

Το ντέρμπι του περασμένου Οκτώβρη στην Veltins Arena ολοκληρώθηκε στο 0-0 αφήνοντας όλες τις εντυπώσεις για τη δεύτερη «μάχη» της κοιλάδας του Ρουρ. Παρ' όλα αυτά, διαμορφώθηκαν συνθήκες που κάνουν το ντέρμπι αρκετά ιδιαίτερο και περίεργο, πριν καν τη σέντρα του. Με τον κορονοϊό να έχει αναβάλει τα πάντα για το περασμένο δίμηνο, η Μπορούσια Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Σάλκε γνωρίζοντας πως στο αμέσως προηγούμενο εντός έδρας ματς υπέστη τεράστιο κάζο. To εις βάρος της 4-2 (και με δύο αποβολές), τερμάτισε τα όποια όνειρα για τον τίτλο.

Και αυτό την κάνει να ψάξει την εκδίκηση. Την ίδια στιγμή, οι «βασιλικοί μπλε» έχουν να θυμούνται δυο τρομερά παιχνίδια από τις τελευταίες φορές που επισκέφθηκαν το Signal Iduna Park. Πέρα από το εκτός έδρας ματς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, πίσω στον Νοέμβρη του 2017, το 4-0 των «κίτρινων» είχε γίνει... 4-4 στο τελευταίο ημίωρο, με κεφαλιά – δυναμίτη του Νάλντο στο 94' να διαμορφώνει το αποτέλεσμα. Και τώρα, είναι ευκαιρία δίχως οπαδούς της Ντόρτμουντ για να... τριτώσει το καλό για τη Σάλκε.