Δυνατές μάχες για την παραμονή στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga (pics)

Κώστας Τόπας
Δυνατές μάχες για την παραμονή στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga (pics)

bet365

Εννέα παιχνίδια περιλαμβάνει η τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, η οποία θα κρίνει και το ποιος θα παραμείνει στην κατηγορία και πως θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στα Play Outs.

Η μεγάλη στιγμή για τη Bundesliga έφτασε. Σήμερα Σάββατο (22/05) θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Το μενού περιλαμβάνει εννέα ματς. Το πρωτάθλημα, ωστόσο έχει κριθεί εδώ και καιρό, με την Μπάγερν να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Γερμανίας ​για 9η σερί σεζόν.

Λίγο προτού ολοκληρώσει τη θητεία του στη Μπάγερν, ο κόουτς Χάνσι Φλικ οδήγησε τους Βαυαρούς στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα και το 31ο στην ιστορία του συλλόγου, συνολικά. Σήμερα στις 16:30 οι Βαυαροί υποδέχονται την Άουγκσμπουργκ και περίπου 250 φίλαθλοι, λόγω πανδημίας, θα βρίσκονται στις εξέδρες της «Allianz Arena», για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές Γερμανίας για τη σεζόν 2020-21, αλλά και για να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και «αντίο» στις τρεις σημαίες τους συλλόγου, Νταβίντ Αλάμπα, Ζερόμ Μπόατενγκ και Χάβι Μαρτίνες οι οποίοι θα φορέσουν για τελευταία φορά τη φανέλα της Μπάγερν.

Από εκεί και πέρα οι Λειψία, Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ, έχουν «σφραγίσει» το εισιτήριο για το Champions League και τίθενται αντιμέτωπες με Ουνιόν Βερολίνου, Λεβερκούζεν και Μάιντς αντίστοιχα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα παιχνίδια Στουτγκάρδη-Αρμίνια Μπίλεφελντ, Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ και Κολωνία-Σάλκε.

Η Αρμίνια βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Στουτγκάρδη, η οποία θέλει το τρίποντο για την έξοδο στο Europa Conference League. Η Βέρντερ υποδέχεται την Γκλάνμπαχ, η οποία μάχεται για μία θέση στην Ευρώπη, και βάσει της τρέχουσας βαθμολογίας θα αγωνιστούν στα Play Outs.

Από την άλλη η... σχεδόν υποβιβασμένη Κολωνία φιλοξενεί την ουραγό Σάλκε κι έχει αρκετές πιθανότητες για να πετύχει το θαύμα και να σώσει τη χρονιά. Οσον αφορά τη μάχη για την 7η θέση η Ουνιόν Βερολίνου έχει τον πρώτο λόγο καθώς με νίκη επί της αδιάφορης Λειψίας, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα