Μάιντς – Ντόρτμουντ 1-3: «Κλείδωσαν» το Champions League οι Βεστφαλοί (vid)

Μάιντς – Ντόρτμουντ 1-3: «Κλείδωσαν» το Champions League οι Βεστφαλοί (vid)

bet365

Αποστολή εξετελέσθη για τη Ντόρτμουντ, η οποία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου απέδρασε με το τρίποντο από την έδρα της Μάιντς (1-3) και σφράγισε το εισιτήριο τετράδας για το επόμενο Champions League.

Από την αμφιβολία για είσοδο στην τετράδα, την απόλυση του Λουσιέν Φαβρ και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον άπειρο Έντιν Τέρζιτς, στη (σχετική) επιτυχία . Η Ντόρτμουντ έσωσε στο φινάλε μια χρονιά που έδειχνε χαμένη και παίρνει θετικό πρόσημο, καθώς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στη Λειψία (4-1) έσωσε και τον βασικό στόχο που ήταν η έξοδος στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι Βεστφαλοί ήξεραν ότι με νίκη κλείδωναν το εισιτήριο της τετράδας, μετά το νέο «δώρο» της Άιντραχτ και πέρασαν άνετα από την έδρα της Μάιντς με 3-1.

Γκερέιρο στο 23’ και Ρόις στο 42’ έθεσαν από νωρίς τις βάσεις της νίκης, με τον Σάντσο και στις δύο φορές σε ρόλο δημιουργού. Ο Βρετανός έπιασε έτσι διψήφιο αριθμό ασίστ για 3η διαδοχική σεζόν στη Bundesliga κι έγινε ο πρώτος παίκτης από την Αγγλία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο στα Top-5 πρωταθλήματα μετά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ την τετραετία 1998-2001!

Στο 80’, ο Μπραντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 μετά την ασίστ του Χάαλαντ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Κουάισον με πέναλτι στο 90+1’.

Μάιντς (Μπο Σβένσον): Ντάμεν, Σεν Τζούστ, Χακ, Νιακατέ, Ντα Κόστα (46’ Φερνάντες), Λάτζα, Μπαρέιρο, Μποέτιους (72’ Στέγκερ), Μπροζίνσκι, Γκλάτσελ (46’ Κουάισον), Ονισίγουο (72’ Σάλαϊ)

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (84’ Σουλτς), Νταούντ, Μπέλιγχαμ (88’ Ντιλέινι), Ρέινα (76’), Ρόις (84’ Αζάρ), Σάντσο (84’ Ρεϊνιέρ), Χάαλαντ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα