Χέρτα – Αρμίνια 0-0: Στο Χ-έρι των πρωτευουσιάνων η παραμονή (vid)

Gazzetta team
Χέρτα – Αρμίνια 0-0: Στο Χ-έρι των πρωτευουσιάνων η παραμονή (vid)

bet365

Χέρτα και Αρμίνια Μπίλεφελντ έμειναν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) και ισοβαθμούν στο όριο της επικίνδυνης ζώνης, με τους Βερολινέζους, όμως, να κρατούν την τύχη στα χέρια τους καθώς έχουν ματς λιγότερο. «Δώρο» της Άιντραχτ στη Ντόρτμουντ, καταδικαστική ήττα για Κολωνία.

Τα μαζεμένα παιχνίδια μετά την έξαρση κορονοϊού στις τάξεις της, έχουν, μάλλον, βοηθήσει τη Χέρτα Βερολίνου να συγκεντρωθεί στον στόχο της παραμονής και να… σοβαρευτεί. Έτσι εξηγείται και το σερί των πέντε ματς δίχως ήττα, τα οποία έγιναν έξι απέναντι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Μπορεί η νίκη που θα απλοποιούσε την κατάστασή της στη «μάχη» της παραμονής να μην ήρθε, παρά τις αρκετές ευκαιρίες που σημειώθηκαν (είχε και η Αρμίνια τις στιγμές της), αλλά το κέρδος του βαθμού ευνοεί περισσότερο την ομάδα του Πολ Ντάρνταϊ, που παρέμεινε μεν ισόβαθμη με Αρμίνια και Βέρντερ Βρέμης στη 16η θέση και τους 31 βαθμούς, αλλά μπορεί δε να ξεφύγει με +3, αν νικήσει τη Σάλκε στο εξ αναβολής ματς που ακολουθεί.

«ΔΩΡΟ» ΤΕΤΡΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΣΤΗ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Απρόσμενη απώλεια βαθμών, που δυσκολεύει πολύ τον στόχο του Champions League και σκόρπισε χαμόγελα στη Ντόρτμουντ υπέστη η Άιντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας, απέναντι στην ανεβασμένη Μάιντς. Οι Αετοί ήταν πίσω στο σκορ από το 11ο λεπτό και το γκολ του Ονισίγουο και φλέρταραν με το απόλυτο κάζο, αλλά ο πρωτάρης Άιντιν Χρούστιτς έδωσε τη λύση και τον βαθμό στο 86’ με το παρθενικό του γκολ στους Αετούς. Πλέον, η ομάδα του «φευγάτου» Άντι Χίτερ υποχώρησε στην 5η θέση, στο -2 από την 4η Ντόρτμουντ και στο -3 από την 3ηΒόλφσμπουργκ και χρειάζεται το 2/2, παράλληλα με τουλάχιστον μία απώλεια των αντιπάλων της για να μπει «σφήνα» στις θέσεις του Champions League. Αντίθετα, οι Καρναβαλιστές ξέφυγαν στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη και είναι μια… ανάσα από τη σωτηρία.

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ… ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΤΣΒΑΪΤΕ ΛΙΓΚΑ Η ΚΟΛΩΝΙΑ

Καταδικασμένη με υποβιβασμό μοιάζει η Κολωνία του Δημήτρη Λημνιού, μετά και τη βαριά ήττα με 4-1 που υπέστη εντός έδρας από τη Φράιμπουργκ. Οι Τράγοι βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος μέσα σε ένα τρίλεπτο (18’ Πέντερσεν, 20’ Ντεμίροβιτς), δεν παράτησαν το ματς κι επέστρεψαν μειώνοντας στο 50’ με τον Άντερσον, αλλά έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 61’, όταν ο Ντούντα δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην εκτέλεση πέναλτι. Έτσι, επήλθε η κατάρρευση στον χρόνο των καθυστερήσεων, με τους Γκρίφο και Σμιντ να υπογράφουν την τεσσάρα για τη Φράιμπουργκ. Στο -2 πλέον, από τα μπαράζ η Κολωνία, που παίζει με Χέρτα και Σάλκε στο φινάλε της σεζόν.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα