Αλάμπα – Μπάγερν: Αποχωρεί με το 10ο πρωτάθλημα – ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga! (pic & vid)

Gazzetta team
Αλάμπα – Μπάγερν: Αποχωρεί με το 10ο πρωτάθλημα – ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga! (pic & vid)

bet365

Ο Νταβίντ Αλάμπα ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 11 χρόνια στη Μπάγερν και θα το κάνει με τον αριθμό ρεκόρ των 10 τίτλων Bundesliga στο παλμαρέ του.

«Προφανώς, φεύγω από την Μπάγερν με δάκρυα στα μάτια μου αλλά επίσης ανυπομονώ για το μέλλον μου. Ήρθα εδώ στην ηλικία των 16 από τη Βιέννη και, δεκατρία χρόνια αργότερα, θυμάμαι κάθε στιγμή που έζησα. Αυτό λέει τα πάντα. Ο σύλλογος είναι η οικογένειά μου, το σπίτι μου». Με αυτά τα λόγια, ο Νταβίντ Αλάμπα αποχαιρέτησε επίσημα τους φιλάθλους της Μπάγερν Μονάχου στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ. Ο Αυστριακός αμυντικός εξελίχθηκε σε ιστορική φιγούρα για το βαυαρικό κλαμπ, έχοντας βασικό ρόλο στις μεγάλες επιτυχίες του την περασμένη δεκαετία και πλέον, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός, όμως, από τα δάκρυα, θα κουβαλήσει μαζί του στην ισπανική πρωτεύουσα και μια άνευ προηγουμένου συλλογή τίτλων σε επίπεδο Bundesliga.

Μετά τη μαθηματική εξασφάλιση του 9ου συνεχόμενου τίτλου και 30ου στην ιστορία της Μπάγερν, από τη στιγμή που η Λειψία ηττήθηκε από τη Ντόρτμουντ, ο Αλάμπα κατέκτησε αυτόματα το 10ο πρωτάθλημα σε ατομικό επίπεδο από κοινού με τον Τόμας Μίλερ, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Πλέον, ο Γερμανός ηγέτης, ο οποίος παραμένει φυσικά κάτοικος «Allianz Arena», βάζει πλώρη για να κάνει αποκλειστικά δικό του το ρεκόρ, με τη «σαλατιέρα» Νο11 αν η βαυαρική δυναστεία συνεχιστεί και το 2022.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα