Ντόρτμουντ – Λειψία 3-2: Στα χέρια της Μπάγερν η 9η σερί «σαλατιέρα»! (vid)

Ντόρτμουντ – Λειψία 3-2: Στα χέρια της Μπάγερν η 9η σερί «σαλατιέρα»! (vid)

bet365

Η Ντόρτμουντ έκαμψε την αντίσταση της Λειψίας στο 87’ κι έστεψε και μαθηματικά πρωταθλήτρια τη Μπάγερν Μονάχου πριν εκείνη αγωνιστεί κόντρα στη Γκλάντμπαχ. Ολοζωντανοί για τετράδα οι Βεστφαλοί, σχεδόν στα… αστέρια η Βόλφσμπουργκ, γκέλα για Λεβερκούζεν.

Μέχρι το 87’ στο «Signal Iduna Park», ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν και η Λειψία έδειχναν αποφασισμένοι να μη χαρίσουν τον τίτλο στην προσεχώς νέα ομάδα του. Η Ντόρτμουντ, όμως, απέδειξε ότι το δικό της κίνητρο ήταν πολύ πιο ισχυρό, έστω κι αν η νίκη σήμαινε… στέψη για τη βασική της ανταγωνίστρια, τη Μπάγερν Μονάχου. Αυτό, όμως, έμοιαζε έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτο και σχεδόν… δεδομένο. Πλέον, είναι επίσημο. Οι Βαυαροί «κλείδωσαν» τον 9ο σερί τίτλο της δυναστείας τους στη Bundesliga, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Γιουβέντους στα Top-5 πρωταθλήματα και 30ο της ιστορίας τους (28 όλοι οι υπόλοιποι), αφού ο Τζέιντον Σάντσο πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Βεστφαλούς στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης (3-2), πολλαπλασιάζοντας με τη σειρά του τις ελπίδες της Μπορούσια για έξοδο στο Champions League.

Το γκολ του Ρόις από το 7ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Έντιν Τέρζιτς, το οποίο έγινε διπλά μεγαλύτερο στο 51’, όταν ο Σάντσο σκόραρε για πρώτη φορά μετά τις 2 Μαρτίου, από την ασίστ του Γκερέιρο για το 2-0. Η Λειψία, όμως, δεν κατέθεσε τα όπλα κι έδειξε τις διαθέσεις της ενόψει του μεταξύ τους τελικού Κυπέλλου την ερχόμενη Πέμπτη (13/5). Μέσα σε 15 λεπτά κατάφερε να επιστρέψει, κάνοντας την αρχή με τον Κλόστερμαν στο 63’, για να έρθει ο εορτάζων Ντάνι Όλμο και να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 77’, μετά από υπέροχη ενέργεια και ασίστ πάρε-βάλε του Χουάνγκ.

Ωστόσο, στο υπέροχο σόλο του Νοτιοκορεάτη, ο Σάντσο απάντησε με το ίδιο νόμισμα και πέτυχε το 2ο γκολ του, ξανά από ασίστ του Γκερέιρο, με το οποίο έγραψε το τελικό 3-2 στο 87’. Έτσι, η Μπορούσια προσπέρασε προσωρινά την Άιντραχτ στο +2 και παράλληλα παρέμεινε στο -2 από τη Βόλφσμπουργκ, συνεχίζοντας με αξιώσεις την καταδίωξη για μια θέση στο επόμενο Champions League.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα πριν καν αγωνιστούν, με το ματς κόντρα στη Γκλάντμπαχ να αποκτά χαρακτήρα φιέστας. Αυτός είναι ο 10ος τίτλος για τους Τόμας Μίλερ και Νταβίντ Αλάμπα (αποχωρεί στο τέλος της σεζόν), αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού!

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς (46’ Μπούρκι), Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Νταούντ (60’ Ντιλέινι), Ρέινα (82' Κνάουφ), Ρόις, Σάντσο, Αζάρ (72’ Μπραντ)

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν (82' Χάλστενμπεργκ), Ουπαμεκανό, Όρμπαν, Καμπλ (75’ Λάιμερ), Χένρικς (64’ Μουκιελέ), Όλμο, Ζάμπιτσερ, Ανχελίνιο (74’ Χαϊνταρά), Φόρσμπεργκ (64’ Κλάιφερτ), Χουάνγκ

ΑΣΤΕΡΑΤΟΙ «ΛΥΚΟΙ« ΜΕ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΜΠΡΕΚΑΛΟ

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε 3-0 την Ουνιόν και ανέβηκε στην τρίτη θέση, κάνοντας σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ο Μπρέκαλο άνοιξε το σκορ για τους «λύκους» στο 12ο λεπτό, ενώ ο ίδιος στο 63ο λεπτό διεύρυνε σε 2-0 το προβάδισμά τους. Ο 22χρονος Κροάτης στο 90ό λεπτό έφτασε στο χατ-τρικ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι Βερολινέζοι θα το παλέψουν για την 7η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa Conference League.

ΣΕ ΣΙΡΙΑΛ Η ΒΕΡΝΤΕΡ

Η Βέρντερ υποδέχτηκε τη Λεβερκούζεν, ωστόσο το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Η ομάδα της Βρέμης θα συνεχίσει στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές την προσπάθειά της για παραμονή. Βρίσκεται στην 14η θέση με 31 βαθμούς σε 32 ματς, έχουσα ματς περισσότερο στο +1 από τη 16η και το +2 από την 17η θέση. Οι «ασπιρίνες» από την άλλη βρίσκονται στην έκτη θέση και θα συμβιβαστούν με το Europa League.

ΤΕΣΣΑΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ Η ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ!

Η Χόφενψαϊμ διέλυσε με 4-2 την υποβιβασμένη Σάλκε και έκανε τεράστιο βήμα, μιας και βρέθηκε στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά με ματς περισσότερο. Πέντε διαδοχικά ματς αήτττοι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο β' 45λεπτο στη σεζόν, όπου πέτυχαν τέσσερα γκολ. Η ομάδα του Γραμμόζη προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με τον Ουτ και στο 42΄ο Μουστάφι σημείωσε το 2-0. Η Χόφενχαϊμ ήταν εξαιρετική στην επανάληψη, μείωσε με τον Κράμαριτς στο 47' και πέντε λεπτά αργότερα ο Ακπογκούμα πέτυχε το 2-2. Ο Μπάουμγκάρτνερ στο 60' σημείωσε το 3-2 και ο Μπεμπού στο 64΄διαμόρφωσε το 4-2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα