Μέτσελντερ για παιδική πορνογραφία: «Αποδέχομαι την ποινή και ζητώ συγγνώμη»

Βασίλης Τεμπέλης
Μέτσελντερ για παιδική πορνογραφία: «Αποδέχομαι την ποινή και ζητώ συγγνώμη»

bet365

Ο Κρίστοφ Μέτσελντερ αποδέχθηκε μερικώς τις κατηγορίες περί κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας στην κατάθεσή του στον ανακριτή του Ντίσελντορφ. «Αποδέχομαι την τιμωρία και ζητώ συγγνώμη από τα θύματα» υποστήριξε ο 40χρονος παλαίμαχος Γερμανός ποδοσφαιριστής.

Την πόρτα του ανακριτή του Ντίσελντορφ πέρασε τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4) ο Κρίστοφ Μέτσελντερ προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας. Ο 40χρονος Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποδέχτηκε μερικώς τις κατηγορίες. Παράδεχτηκε, δηλαδή, ότι προώθησε 18 αρχεία παιδικής πορνογραφίας σε τρεις γυναίκες (η μία εξ αυτών, στο Αμβούργο, κατήγγειλε το συμβάν στις αστυνομικές αρχές το Σεπτέμβριο του 2019). Αρνήθηκε, ωστόσο, τις κατηγορίες περί κατοχής 300 παρόμοιων αρχείων.

«Έμεινα σιωπηλός τον τελευταίο ένα χρόνο. Είμαι ο τρίτος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Γεννήθηκα στο Χάλτεμ αμ Ζέε. Είμαι μόνος και έχω μία κόρη από προηγούμενη σχέση. Αποφοίτησα από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2000 και έπειτα υπέγραψα στην Ντόρτμουντ. Μετά από επτά χρόνια πήγα στη Ρεάλ και μετά στη Σάλκε. Το 2013 τελείωσε η ποδοσφαιρική μου καριέρα λόγω των τραυματισμών. Τότε ξεκίνησε νέα καριέρα. Ίδρυσα μία εταιρία αθλητικού μάρκετινγκ και έγινα αναλυτής στην τηλεόραση. Επιπλέον εντάχθηκα σε κοινωνικές οργανώσεις. Το 2006 δημιούργησα το Ίδρυμα Κρίστοφ Μέτσελντερ.

Το Ίδρυμα συνέχιζε να λειτουργεί χωρίς να φέρει το όνομά μου μέχρι τα μέσα του 2020. Είμαι υπερήφανος γι' αυτά τα χρόνια της εθελοντικής εργασίας. Θα ήθελα να επιστρέψω τα βραβεία που πήρα, όπως αυτό της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας. Η 2α Σεπτεμβρίου 2019 ήταν ένα σημείο καμπής στην επαγγελματική, κοινωνική και ιδιωτική ζωή μου. Όλες οι εθελοντικές ενέργειες τελείωσαν. Είχα φωτογραφίες και τις αποθήκευα (screenshot) μέσα από σελίδες με ελεύθερη πρόσβαση. Αντάλλαξα εξτρίμ φαντασιώσεις στο τσατ. Αποδέχομαι την τιμωρία και ζητά συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής βίας. Θα πρέπει να ζήσω με αυτήν την ενοχή στο υπόλοιπο της ζωής μου», υποστήριξε ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο δικηγόρος του Κρίστοφ Μέτσελντερ, Ούλριχ Ζόμερ υποστήριξε όταν πήρε το λόγο: «Είναι αναστατωμένος, ξέρει τι έκανε. Ξέρει ότι αυτό που έκανε μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα και θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακόμη και ο ίδιος εκπλήσσεται γι' αυτήν τη διπλή ζωή που καλλιέργησε. Προφανώς δεν είναι παιδόφιλος».

Σύμφωνα με τα γερμανικά media η πιθανότερη ποινή που θα αποδοθεί στον Μέτσελντερ είναι φυλάκιση 10-12 μηνών. Σε περίπτωση που ομολογήσει τις πράξεις - όπως μερικώς έκανε την Πέμπτη - θα εκτίσει το ανωτέρω διάστημα ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα