Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-0: Μια «στροφή» από το 9ο σερί, υποβιβάστηκε η Σάλκε (vid)

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-0: Μια «στροφή» από το 9ο σερί, υποβιβάστηκε η Σάλκε (vid)

bet365

Η Μπάγερν «καθάρισε» από νωρίς κόντρα στη Λεβερκούζεν (2-0), εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα της Λειψίας και με διπλό κόντρα στη Μάιντς το Σάββατο (24/4) σφραγίζει την 9η σερί σαλατιέρα. Επιστροφή στις νίκες η Άιντραχτ, υποβιβάστηκε η Σάλκε του Γραμμόζη.

Η European Super League επισημοποιείται και διαλύεται μέσα σε δύο 24ωρα, ο Χάνσι Φλικ έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ο Νταβίντ Αλάμπα φέρεται να έχει δώσει τα χέρια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι. Όσο κι αν τρέχουν οι εξελίξεις, στη Bundesliga η σταθερά λέγεται Μπάγερν Μονάχου κι ετοιμάζεται να «σφραγίσει» το 9ο σερί της πρωτάθλημα, μετά τη νέα νίκη της κόντρα στη Λεβερκούζεν (2-0) και το στραβοπάτημα, νωρίτερα, της Λειψίας στην έδρα της Κολωνίας.

Οι Βαυαροί δεν δυσκολεύθηκαν να επικρατήσουν των Ασπιρίνων και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο το εκρηκτικό τους ξεκίνημα. Από το 13ο λεπτό, κιόλας, προηγούνταν με δύο γκολ διαφορά, με τον Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ να ανοίγει το σκορ στο 7’ βρίσκοντας δίχτυα σε 4ο από τα τελευταία 5 ματς σε Γερμανία κι Ευρώπη και τον Γιόσουα Κίμιχ να παίρνει τη σκυτάλη έξι λεπτά αργότερα.

Κάπως έτσι μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη, ο Καμερουνέζος φορ είχε και ακυρωθέν γκολ στο 2ο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τη Μπάγερν να φτάσει τους 71 βαθμούς και το +10 από τους Ταύρους. Ένα ακόμη διπλό στην έδρα της Μάιντς το ερχόμενο Σάββατο (24/4) θα σημάνει και μαθηματικά την κατάκτηση της σαλατιέρας.

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ (82’ Σαρ), Μπόατενγκ (63’ Κουασί), Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Αλάμπα, Μουσιάλα (82’ Σκοτ), Μίλερ (63’ Γκορέτσκα), Κομάν (63’ Σανέ), Τσούπο-Μοτίνγκ

Λεβερκούζεν (Χάνες Βολφ): Χραντέτσκι, Τα, Μπέντερ (70’ Αμίρι), Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (46’ Βιρτς), Αρανγκίς (60’ Ντεμιρμπάι), Παλάσιος, Σινκχράφεν (83’ Γουεντέλ), Ντιαμπί (46’ Μπελαραμπί), Μπέιλι, Σικ

Επιστροφή στις νίκες και «αντέχει» για τετράδα η Άιντραχτ

Οι εξελίξεις με τον Άντι Χίτερ ουσιαστικά προκάλεσαν το μικρό «Βατερλό» στην έδρα της Γκλάντμπαχ (4-1). Ωστόσο, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έδειξε ότι είναι ακόμη εδώ και αντέχει, με στόχο την έξοδο στο Champions League. Οι Αετοί επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 της Άουγκσμπουργκ χάρη στα γκολ των Μάρτιν Χιντερέγκερ (37’) και Αντρέ Σίλβα (58’), με τον Πορτογάλο στράικερ να σημειώνει το 24ο φετινό του τέρμα στη Bundesliga (πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι). Προσωρινά στην 3η θέση η Άιντραχτ και ρίχνει το βάρος σε Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ, στο +7 και δύσκολα θα κινδυνέψει η Άουγκσμπουργκ.

Υποβιβασμός για τη Σάλκε, 33 χρόνια μετά

Ήταν 1988 όταν η Σάλκε έπεφτε κατηγορία για 3η φορά στα 34 χρόνια ζωής της Bundesliga. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τα ίδια για να βιώσει ξανά αυτή την «πικρή» γεύση, αλλά φέτος ήταν αναπόφευκτο. Μετά από 13 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές (1-10-19) και μία ακόμη ήττα στην έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ, οι Βασιλικοί Μπλε του Δημήτρη Γραμμόζη οδεύουν στη Τσβάιτε Λίγκα, εκεί όπου θα επιχειρήσουν την πλήρη αναγέννησή τους, ώστε η επιστροφή στα «σαλόνια» να αξίζει. Ο Φάμπιαν Κλος έγραψε το τελικό σκορ με γκολ στο 50’, ο Τιό άφησε, μάλιστα, τους φιλοξενούμενους με λιγότερο παίκτη στο 71’ και εν τέλει η Αρμίνια πανηγύρισε τρίποντο-ανάσα, που την κρατάει στο +4 από τη 17η Κολωνία και τη 16η Χέρτα, με την τελευταία, όμως, να έχει δύο ματς λιγότερα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα