Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ 2-3: «Ζωντανή» για τετράδα με τον 19χρονο Κνάουφ (vid)

Gazzetta team
Στουτγκάρδη - Ντόρτμουντ 2-3: «Ζωντανή» για τετράδα με τον 19χρονο Κνάουφ (vid)

bet365

Μπέλιγχαμ-Ρόις την «κουβάλησαν» για την ανατροπή, αλλά ήταν ο 19χρονος Κνάουφ, που με γκολάρα στο φινάλε χάρισε τη νίκη στη Ντόρτμουντ κόντρα στη Στουτγκάρδη (2-3), κρατώντας την ζωντανή στο κυνήγι της τετράδας (-7 από Άιντραχτ).

Είχε ανάγκη τη νίκη και θα την έχει σταθερά μέχρι το φινάλε της σεζόν, αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες ανατροπής και πρόκρισης στο επόμενο Champions League. Είχε επίσης ανάγκη, όμως, να δείξει χαρακτήρα, σφυγμό, στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Και τα πέτυχε και τα δύο στην ίδια αναμέτρηση. Με τους πρωταγωνιστές της «καλής» ήττας στο Μάντσεστερ από τη Σίτι (Μπέλιγχαμ-Ρόις) να δηλώνουν και πάλι «παρών», η Ντόρτμουντ επέστρεψε από μία ακόμη «κόλαση», αλλά το τρίποντο είχε τη σφραγίδα ενός απρόσμενου, νεανικού ήρωα.

Ο Ανσγκάρ Κνάουφ, στην 3η του επαγγελματική συμμετοχή στη Bundesliga, άνοιξε λογαριασμό με φοβερό σόλο και τελείωμα στην περιοχή και χάρισε τη νίκη ελπίδας στη Μπορούσια, μήπως και προλάβει την Άιντραχτ που στρογγυλοκάθεται στην 4η θέση και το +7.

Για ένα ημίχρονο, οι Σουηβοί όριζαν τις τύχες του ματς, έχοντας πάρει προβάδισμα στο 17’, προϊόν του «γίγαντα» Κάλαϊτζιτς και της απίθανης φόρμας που διανύει (14 γκολ, τα 10 στα τελευταία 12 ματς). Ο Αυστριακός εξέθεσε τους αμυντικούς των Βεστφαλών και με φοβερή κεφαλιά στους αιθέρες κρέμασε τον Χιτς, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του ως υποψήφιος αντι-Χάαλαντ στη Μπορούσια.

Για να βρει αντίδραση, η Ντόρτμουντ χρειάστηκε να έρθει το 2ο ημίχρονο. Τότε, κατάφερε μέσα σε πέντε λεπτά να γυρίσει το ματς. Ο παίκτης που είδε να του ακυρώνεται γκολ για αμφιλεγόμενο φάουλ στο «Etihad», Τζουντ Μπέλιγχαμ, ισοφάρισε στο 47’ ανοίγοντας λογαριασμό στη Bundesliga, για να πάρει τη σκυτάλη ο πραγματικός σκόρερ κόντρα στους Πολίτες, Μάρκο Ρόις και να γυρίσει… τούμπα το ματς στο 52’.

Το «φάντασμα» μιας ακόμη απώλεια σκέπασε τους Βεστφαλούς στο 78’, όταν ο Ντινταβί πλάσαρε εύστοχα τον Χιτς για το 2-2, αλλά δύο λεπτά αργότερα, το wonderkid ονόματι Κνάουφ έκανε το… θαύμα του.

Με υπέροχη προσποίηση και εκτέλεση μπροστά σε σώματα, νίκησε τον Κόμπελ στο 80’ και σφράγισε την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

Στουτγκάρδη (Πελεγκρίνο Ματαράτσο): Κόμπελ, Μαυροπάνος (61’ Στέντσελ), Αντόν, Κεμπφ, Κουλιμπαλί, Έντο, Καραζόρ, Σόσα, Φόρστερ, (68’ Τόμι) Κίλμοβιτς (61’ Ντιντάβι), Κάλαϊτζιτς

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (84’ Πίστσεκ), Ακάντζι, Χούμελς (46’ Τσαν), Γκερέιρο, Ντιλέινι, Ρέινα, Μπέλιγχαμ, Νταούντ, Ρόις (67’ Κνάουφ), Χάαλαντ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα