Μπάγερν – Ουνιόν Βερ.1-1: Βαυαροί στην... εντατική (vid)

Gazzetta team
Μπάγερν – Ουνιόν Βερ.1-1: Βαυαροί στην... εντατική (vid)

bet365

Η Μπάγερν που θυμίζει “νοσοκομείο”, έπαιξε με πολλούς άγνωστους πιτσιρικάδες, έμεινε στο 1-1 εντός με την Ουνιόν και η Λειψία βρέθηκε στο -5. Ροντέο και τρίποντο Champions League η Αϊντραχτ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ.

Εκτός ήταν οι Λεβαντόφσκι, Ζίλε, Γκνάμπρι, Τολισό, Ερνεντές, Γκορέτσκα, Ντάγκλας Κόστα. Η 11άδα και οι αναπληρωματικοί ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Η Μπάγερν στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, βρέθηκε χτυπημένη από προβλήματα. Μετά την ήττα εντός από την Παρί, ακολούθησε η απρόσμενη ισοπαλία (1-1) στο Μόναχο με μία από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες της σεζόν. Η Ουνιόν εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες των γηπεδούχων, δεν δέχτηκε φάσεις, βρήκε το γκολ στο φινάλε και αυτό είχε ως συνέπεια, να ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου η Λειψία, που βρέθηκε στο -5.

Ο Μουσιάλα με πολύ όμορφη ατομικέ ενέργεια σε μικρό χώρο, άνοιξε το σκορ (68'), αλλά οι Βερολινέζοι πλήγωσαν τους Βαυαρούς στο 86' με τον Ινγκβαρτσεν. Το χειρότερο είναι ότι ο Χάνζι Φλικ θα πρέπει πολύ άμεσα να βρει λύσεις, να δει ποιους θα έχει και πάλι κοντά του, καθώς έχει να πάει άμεσα στο Παρίσι και να γυρίσει το 2-3. Ενα σκορ που σε νοκ άουτ του Champions League δεν έχει ανατραπεί ποτέ.

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ (66' Παβάρ), Στάνισιτς, Σαρ, Κίμιχ, Ντάντας (66' Σκοτ), Μίλερ, Κομάν (46' Σανέ), Μουσιάλα (74' Νιανζού), Τσούπο-Μότινγκ (58' Αλάμπα)

Ουνιόν Βερ. (Ουρς Φίσερ): Λούτε, Τρίμελ, Νόχε, Λεντς (72' Ριέρσον), Φρίντριχ, Αντριχ, Πρέμελ, Εντο (80' Γκέντνερ), Κρούζε (72' Τέουχερτ), Μπίλτερ (67'Ινγκβαρτσεν), Μούσα (72' Πογιάνπαλο).

Σαρωτική Λειψία και στο -5 από την κορυφή

Έψαχνε αντίδραση μετά την ήττα στο ντέρμπι κορυφής και την έβγαλε και με το παραπάνω. Η Λειψία έκανε «φύλλο και φτερό» τη Βέρντερ στη Βρέμη (1-4) και παράλληλα βρήκε ανέλπιστο «δώρο» από την Ουνιόν Βερολίνου, που κράτησε στο 1-1 τη λειψή Μπάγερν στο Μόναχο. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Ταύρων ο ανεβασμένος Αλεξάντερ Σόρλοθ, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από το 1-0 του Όλμο (23’) και «κλείδωσε» μόνος του τη νίκη με δύο προσωπικά γκολ πριν από την ανάπαυλα (32’, 41’). Ο Ρασίτσα μείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι για τους Πράσινους, αλλά το φινάλε βάφτηκε στα Κόκκινα των φιλοξενούμενων, με τον Ζάμπιτσερ να σφραγίζει το τελικό 1-4, που φέρνει την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στο -5 από τους πρωτοπόρους Βαυαρούς, με 6 αγωνιστικές να απομένουν.

Τρίποντο Champions League η Άιντραχτ

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία η Άιντραχτ, η οποία μετά από την εντός έδρας πεντάρα (5-2) επί της Ουνιόν και την εκτός έδρας απόδραση (1-2) από το Ντόρτμουντ, νίκησε εντός έδρας 4-3 τη Βόλφσμπουργκ. Οι «αετοί» έκαναν ακόμη ένα βήμα για την τετράδα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν, μειώνοντας παράλληλα στο βαθμό τη διαφορά από τους τρίτους «λυκους». Κι όμως η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στη Φρανκφούρτη με τον Μπάκου στο έκτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Καμάντα στο όγδοο ύστερα από ωραία συνεργασία και πήραν το προβάδισμα με τον Λούκα Γιόβιτς από ασίστ του Αντρέ Σίλβα στο 27ο. Ο Βέργχορστ ισοφάρισε για τη Βόλφσμπουργκ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σε 2-2. Δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Άιντραχτ. Ο Σίλβα στο 64ο έκανε το 3-2 και ο Ντουρμ στο 71ο το 4-2. Το μόνο που κατάφερε η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν μειώσει στο 85' με τον Φίλιπ στην αντεπίθεση και να βάλει πίεση. Τίποτα περισσότερο, ωστόσο, καθώς o Ρουσιγιόν δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις και το 4-3 ήταν το τελικό σκορ.

Βαθμό με δέκα παίκτες, αλλά η Ευρώπη απομακρύνεται

Τέσσερα γκολ, δίχως όμως νικητή στο Βερολίνο. Χέρτα και Γκλάντμπαχ έμειναν στο 2-2 με τους πρωτευουσιάνους να βάζουν προσθέτουν ένα βαθμό στη μάχη παραμονής που δίνουν. Οι φιλοξενούμενοι βλέπουν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν να απομακρύνεται, αν και ο βαθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία καθώς από το 13ο λεπτό - ο Ζόμερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη - έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα! Ο Ασκασίμπαρ με γκολάρα (σουτ με το δεξί εκτός περιοχής) άνοιξε το σκορ για τη Χέρτα στο 23ο λεπτό, αλλά ο Πλεά ύστερα από τέσσερα λεπτά (27') ισοφάρισε για την Μπορούσια ολοκληρώνοντας ιδανικά την εξαιρετική αντεπίθεση, η οποία ξεδιπλώθηκε με τη μία επαφή. Ο Στιντλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι - σε ανατροπή του Τοτυράμ - στο 28' έκανε το 1-2, αλλά ο Κόρδοβα από θέση δημιουργού πέρασε σε εκείνη του εκτελεστή στο 49' και με προβολή στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Κούνια διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα