Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρ. 1-2: Απόδραση 11ετίας και αγκαλιά με τα... αστέρια (vid)

Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρ. 1-2: Απόδραση 11ετίας και αγκαλιά με τα... αστέρια (vid)

bet365

Μετά από 11 χρόνια δίχως νίκη στο «Signal Iduna Park», η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πανηγύρισε το διπλό κόντρα στη Ντόρτμουντ (1-2) και της «κλέβει» το όνειρο του Champions League, αφήνοντάς την στο -7 από την τετράδα. Χρυσός σκόρερ ο «καυτός», Αντρέ Σίλβα στο 87'.

Πέρασαν περισσότερα από 60 χρόνια από τη σεζόν που εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Τότε, μάλιστα, είχε φτάσει στον τελικό. Ο θεσμός δεν είχε κλείσει καλά-καλά δεκαετία, ονομαζόταν ακόμη Κύπελλο Πρωταθλητριών και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης γινόταν η πρώτη φιναλίστ τελικού από τη Γερμανία. Με το ημερολόγιο να δείχνει πια 2021, οι Αετοί πετούν ξανά με φόντο τα… αστέρια κι αν είχαν προειδοποιήσει με τη μεταμορφωμένη πορεία τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, το κατέστησαν σαφές με το «χρυσό» διπλό στον… τελικό της τετράδας και του Champions League επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-2), μιας εκ των φιναλίστ των προημιτελικών της φετινής έκδοσής του.

Στο γήπεδο που αγνοούσε τη νίκη από τον Φεβρουάριο του 2010, η ομάδα του Άντι Χίτερ αιφνιδίασε τους Βεστφαλούς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11’, μετά την προσπάθεια του Αντρέ Σίλβα και το αυτογκόλ του Νίκο Σουλτς. Η Ντόρτμουντ γνώριζε έτσι κι αλλιώς τον «do or die» χαρακτήρα του ματς και ότι θα έπρεπε να σκοράρει, έψαξε το 1-1 και το βρήκε την κατάλληλη στιγμή, με τον Χούμελς να νικάει τον Ντικά στη μικρή περιοχή και με προβολή να ισοφαρίσει στιγμές πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

Για 3ο σερί ματς εντός έδρας το άστρο του Έρλινγκ Χάαλαντ δεν «έλαμψε» στον πίνακα των σκόρερ κι αυτή ήταν η ευκαιρία για να αστράψει ο έτερος αστήρ της φετινής Bundesliga και 2ος σκόρερ της. Ο Αντρέ Σίλβα έμελλε να καθορίσει το ματς και να δώσει το τρίποντο-όνειρο στους Αετούς της Φρανκφούρτης, με κεφαλιά έπειτα από την έξοχη ασίστ του εξίσου καταλυτικού στο οικοδόμημά τους, Φίλιπ Κόστιτς. Το 1-2 στο 87’ με το 22ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα (ένα παραπάνω από τον Χάαλαντ, πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι) καρφιτσώθηκε ως το πιο σπουδαίο έργο του Πορτογάλου «killer» (μέχρι το επόμενο) στην τρέχουσα σεζόν καριέρας που διανύει, καθώς έστειλε την Άιντραχτ στο +7 από Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν, με μόλις 7 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Τσαν, Ακάντζι, Χούμελς, Σουλτς (80’ Ρεϊνιέρ), Ντιλέινι, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (56’ Νταούντ), Ρόις (80’ Ρέινα), Αζάρ (63’ Κνάουφ), Χάαλαντ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χίτερ): Τραπ, Τούτα, Ιλσάνκερ, Ντικά, Ντουρμ (74’ Τσάντλερ), Σόου, Ρόντε (88’ Μπαρκόκ), Κόστιτς, Γιουνές (46’ Καμάντα), Σίλβα (89’ Τσούμπερ), Γιόβιτς


Φουλ για σεντόνι η Βόλφσμπουργκ!

Η Βόλφσμπουργκ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο για το Champions League, αφού μετά την τρίτη διαδοχική νίκη βρέθηκε στην 3η θέση και στο +11 από την πεντάδα! Οι «Λύκοι» επικράτησαν 1-0 εντός έδρας της Κολωνίας κι απέδειξαν πως δε... χάνεται το εισιτήριο για τ' αστέρια. Ο Μπρέκαλο στο 69' πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να αντιδράσουν και να παραμένουν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Στο ντέρμπι για την αποφυγή του υποβιβασμού Μάιντς και Αρμίνια αναδείχθηκαν ισόπαλες, έμειναν στους 23 βαθμούς και κάτω από τη ζώνη παραμονής. Με γκολ του Μπροσίνσκι στο 56' οι γηπεδούχοι άμοιξαν το σκορ, αλλά στο 76΄ο Βογκλζαμερ πέτυχε το 1-1.

Νίκη με άγχος για Λεβερκούζεν κόντρα στη Σάλκε του Γραμμόζη

Στο πρώτο ματς στη μετά-Πέτερ Μπος εποχή και το ντεμπούτο του Χάνες Βολφ, η Λεβερκούζεν επανήλθε στις νίκες και στον στόχο της εξόδου στο Europa League (43 β. μαζί με Ντόρτμουντ), έστω και με… ζόρια απέναντι στη Σάλκε του Δημήτρη Γραμμόζη. Οι Ασπιρίνες προηγήθηκαν με τον Αλάριο στο 26’, αλλά αγχώθηκαν για τα καλά στο 2ο ημίχρονο, με τους Βασιλικούς Μπλε να έχουν ακυρωθέν γκολ στο 51’ με τον Χούντελααρ για την ισοφάριση. Η γκολάρα του Σικ στο 72’ έδωσε ασφάλεια στη Μπάγερ, ο βετεράνος Ολλανδός, όμως, πέτυχε στο 81’ το πρώτο γκολ της δεύτερης θητείας του στο «Γκελζενκίρχεν», το οποίο τελικά δεν στάθηκε αρκετό για να αποτρέψει την 3η σερί ήττα και 9η στα τελευταία 12 ματς για την ουραγό Σάλκε.

Σταθερά ασφαλής η Άουγκσμπουργκ

Έτσι κι αλλιώς έμοιαζε αδύνατον να κινδυνέψει η Άουγκσμπουργκ, με την εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Χόφενχαϊμ «διασκέδασε» και τις τελευταίες αμφιβολίες. Άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό με τον Ρούμπεν Βάργκας, ο οποίος δέχτηκε την ασίστ από τον Καλιτζούρι. Ο Ελβετός πέρασε από θέση εκτελεστή σε εκείνη του δημιουργού στο 23ο λεπτό. Με εξαιρετική πάσα βρήκε πίσω από το κέντρο τον Αντρέ Χαν, ο οποίος έφυγε στην αντεπίθεση και νίκησε τον Μπάουμαν. Το μόνο που κατάφερε η Χόφενχαϊμ ήταν να μειώσει στο 86ο λεπτό με την γκολάρα του Σκοβ, ο οποίος με το αριστερό στην κίνηση νίκησε τον Γκίκιεβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα