Σάλκε – Γκλάντμπαχ 0-3: Έχει αποδεχθεί την (μαύρη) μοίρα της (vids)

Gazzetta team
Σάλκε – Γκλάντμπαχ 0-3: Έχει αποδεχθεί την (μαύρη) μοίρα της (vids)

bet365

Η Σάλκε (του Δημήτρη Γραμμόζη πλέον) δέχθηκε νωρίς ένα αστείο γκολ και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις της Γκλάντμπαχ (0-3), κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τον (βέβαιο) υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Ο πρώτος υποβιβασμός της Σάλκε μετά το (μακρινό) 1988 είναι, τυπικά, θέμα χρόνου να συμβεί. Το έχει αποδεχθεί η διοίκηση, η οποία έχει προσεγγίσει τον Ραλφ Ράνγκνινκ για να του προσφέρει τα «κλειδιά» της ομάδας (σε ρόλο αθλητικού διευθυντή - γενικού μάνατζερ), το έχουν αποδεχθεί και οι φίλαθλοι.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το έχει αποδεχθεί προ πολλού και η ομάδα η οποία, παρά τις τέσσερις αλλαγές προπονητή, είναι ελάχιστα ανταγωνιστική εδώ και καιρό. Κόντρα στην Γκλάντμπαχ, οι Βασιλικοί (μόνο στο όνομα) Μπλε δέχθηκαν ένα πρώτο γκολ με αστείο τρόπο και, στη συνέχεια, παραδόθηκαν στις ορέξεις της ομάδας του Μάρκο Ρόζε (0-3).

Τα Πουλάρια, τα οποία παλεύουν για να επιστρέψουν στην πρώτη εξάδα της Bundesliga, ώστε να ανανεώσουν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο, έκαναν ό, τι ήθελαν και έφτασαν σε μια άνετη νίκη, χάρη σε Λαρς Στιντλ (15'), Στέφαν Λάινερ (63') και Φρέντερικ Ρένοβ (72' αυτογκόλ).

Με την ήττα αυτή, η Σάλκε συμπλήρωσε τέσσερις στα τελευταία πέντε ματς (οι δύο τελευταίες με τον Δημήτρη Γραμμόζη στον πάγκο) και δέκα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (εφτά ήττες – τρεις ισοπαλίες), ούσα σταθερά στον πάτο της βαθμολογίας.

Μαθηματικά, και με οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε, ο πρώτος υποβιβασμός της Σάλκε μετά από 33 χρόνια απέχει τέσσερις, το πολύ πέντε αγωνιστικές.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα