Αϊντραχτ Φρ. - Μπάγερν 2-1: Και τώρα οι Βαυαροί θα αγχωθούν (vids)

Gazzetta team
Αϊντραχτ Φρ. - Μπάγερν 2-1: Και τώρα οι Βαυαροί θα αγχωθούν (vids)

bet365

Η εκπληκτική Αϊντραχτ νίκησε 2-1 την προβληματική Μπάγερν και εάν η Λειψία πάρει το δικό της ματς την Κυριακή, θα μειώσει στο -2 από την κορυφή. Διπλά από Μάιντς, Στουτγκάρδη, Ουνιόν.

Η Μπάγερν δεν είναι καλά. Μπορεί πρόσφατα με την κατάκτηση του Μουντιάλ Συλλόγων να έκανε το 6x6 στους τίτλους, αλλά σε πολλά παιχνίδια πλέον αγκομαχά και δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις. Για την ακρίβεια, αυτό που δείχνει, είναι ότι δεν μπαίνει συγκεντρωμένη και καλείται μετά να κυνηγάει την ανατροπή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα καταφέρνει. Οχι όμως και τώρα στη Φρανκφούρτη. Εκεί, η εκπληκτική στο 2021, Αϊντραχτ, της πήρε το τρίποντο (2-1), για να μπει ακόμα πιο γερά στις θέσεις του Champions League.

Η προβολή του Καμάντα (13') και η βολίδα του Γιουνές (31') έδωσαν αέρα στους Αετούς, που είδαν τον Νόιερ να τους στερεί ακόμα περισσότερα γκολ. Η Μπάγερν συνήλθε κάπως στην επανάληψη, μείωσε με το 26ο γκολ του Λεβαντόφσκι στο πρωτάθλημα (53'), αλλά στο φινάλε ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν την καλύτερη στιγμή για γκολ, με τους Βαυαρούς να ελπίζουν πλέον σε γκέλα της Λειψίας την Κυριακή, καθώς αν νικήσει, θα πλησιάσει στο -2 από την κορυφή. Μπορεί λοιπόν οι φιλοξενούμενοι να βρήκαν δίχτυα για 35ή διαδοχική αγωνιστική, αλλά η Αϊντραχτ για 11ο σερί ματς έβαλε τουλάχιστον δύο γκολ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοσή της από το 1977, ενώ πλέον είναι αήττητη για εννέα αγωνιστικές, με τις οκτώ να έχουν τρίποντο!

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Αντ Χίτερ): Τραπ, Χίντερεγκερ, Τούτα. Ν'Ντικά, Ρόντε (68' Ισάνκερ), Χασέμπε, Τουρέ, Κόστιτς, Γιουνές (74' Μπαρκόκ), Καμάντα (90'+2' Τσούμπερ), Γιόβιτς (68' Ακε)

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ζίλε, Ντέιβις, Κίμιχ, Ρόκα (46' Γκορέτσκα), Σανέ (90' Χάβι Μαρτίνεθ), Κομάν (82' Ερναντές), Λεβαντόφσκι, Τσούπο-Μότινγκ (82' Μουσιάλα).

Διπλό με «καυτό» Κάλαϊτζιτς η Στουτγκάρδη

Επιστροφή στις νίκες για τη Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου, η οποία απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Κολωνίας του Δημήτρη Λημνιού. Με τον Έλληνα στόπερ βασικό (βγήκε αλλαγή στο 85'), οι Σουηβοί επιβλήθηκαν με 1-0, χάρη σε ένα ακόμη γκολ του Σάσα Κάλαϊτζιτς (49'). Ο 23χρονος Αυστριακός φορ βρίσκεται σε σούπερ φόρμα, βρήκε δίχτυα για 5η φορά στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια κι έτσι, η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο έφτασε τους 29 βαθμούς, αφήνοντας τους Τράγους σε... επικίνδυνα νερά (-3 από την επικίνδυνη ζώνη με ματς περισσότερο).

Πλησίασε την Ευρώπη η Ουνιόν!

Eπιστροφή στις νίκες για την Ουνιόν, επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Φράιμπουργκ κι έπιασε στην 6η θέση τη Ντόρτμουντ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν στους 31 πόντους κι έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Κακό ματς, ελάχιστες φάσεις, με την Ουνιόν να παίρνει το τρίποντο χάρη στο γκολ του Πρέμελ στο 64'. Η Φράιμπουργκ πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι περισσότερο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα