Στουτγκάρδη – Μάιντς 2-0: Πρώτη νίκη εντός κι ας… άργησε (vid)

Gazzetta team
Στουτγκάρδη – Μάιντς 2-0: Πρώτη νίκη εντός κι ας… άργησε (vid)

bet365

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου τελείωσε όλο τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη εντός έδρας, αλλά επιτέλους έσπασε το «ρόδι» κόντρα στη Μάιντς (2-0), με πρωταγωνιστή τον «καυτό» Γουαμανγκιτουκά (απίθανο γκολ για το 2-0).

Το γεγονός ότι κλήθηκε να παίξει με Μπάγερν, Λειψία, Γκλάντμπαχ και Ουνιόν Βερολίνου εντός έδρας είναι ικανό «άλλοθι». Ωστόσο, ο απολογισμός για τη Στουτγκάρδη εντός έδρας στο τέλος του πρώτου γύρου, δεν παύει να ήταν «μηδέν νίκες». Απέναντι στη Μάιντς, λοιπόν, οι Σουηβοί έψαχναν πάση θυσία το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο σπίτι τους, το οποίο κι εν τέλει βρήκαν (2-0) στην επιστροφή του Ντίνου Μαυροπάνου στο αρχικό σχήμα μετά από έναν μήνα.

Ο Κάλαϊτζιτς έκανε την αρχή με κεφαλιά στο 55’, για να πάρει τη σκυτάλη ο «bomber»-αποκάλυψη της φετινής χρονιάς, με το πιο δύσκολο επίθετο. Ο Σίλας Γουαμανγκιτουκά σφράγισε τη νίκη στο 72’, διανύοντας το γήπεδο από περιοχή σε περιοχή, σε μια ασύλληπτη κούρσα 80 μέτρων που μετουσιώθηκε σε γκολ. Έτσι, ο 21χρονος Κονγκολέζος έφτασε τα 11 γκολ στη φετινή σεζόν κι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που το κάνει τόσο νωρίς (19 ματς), μετά τον Φρέντι Μπόμπιτς το 1997!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα