Λεβαντόφσκι: «Σαν πατέρας μου ο Κλοπ, μπορούσα να του μιλήσω για τα πάντα»

Gazzetta team
Λεβαντόφσκι: «Σαν πατέρας μου ο Κλοπ, μπορούσα να του μιλήσω για τα πάντα»

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποθέωσε εκ νέου τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, με τον οποίο ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου συνεργάστηκε ιδανικά στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Τον Αύγουστο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποκάλυψε ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο αγαπημένος του προπονητής, με δεύτερο τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Και, πέντε μήνες αργότερα, ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου επανέλαβε τις δηλώσεις... λατρείας προς τον προπονητή της Λίβερπουλ.

«Όταν άρχισε η δεύτερη σεζόν μου στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ζοριζόμουν» θυμήθηκε ο Λέβα, μιλώντας στην ιστοσελίδα The Players' Tribune. «Ένιωθα επίσης ότι ο Γιούργκεν ήθελε κάτι από εμένα, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς» συνέχισε για την στιγμή που άλλαξε προς το καλύτερο την παρουσία του στους Βεστφαλούς.

«Μετά από μια άσχημη ήττα στην έδρα της Μαρσέιγ στο Champions League – νομίζω χάσαμε με 3-0 (σ.σ. πράγματι, σε όμιλο που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός, την σεζόν 2011-12) – πήγα να τον δω/ Του είπα, 'εμπρός Γιούργκεν. Πρέπει να μιλήσουμε. Απλώς πες μου τι περιμένεις από εμένα'» συνέχισε.

«Δεν θυμάμαι όλα όσα μου είπε – τα γερμανικά μου δεν ήταν τα καλύτερα τότε – αλλά μέσα από τις λίγες λέξεις που ήξερα και από την γλώσσα σώματος, καταλάβαμε ο ένας τον άλλο. Είχαμε μια σπουδαία κουβέντα. Μπορούσα να μιλήσω με τον Γιούργκεν για τα πάντα. Μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Είναι ένας οικογενειάρχης και δείχνει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή» επισήμανε ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο επόμενο αγώνα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ σημείωσε χατ – τρικ και έδωσε μια ασίστ, χωρίς να κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω του.

«Ο Γιούργκεν δεν ήταν απλώς μια πατρική φιγούρα για εμένα. Σαν προπονητής, ήταν σαν τον «κακό δάσκαλο», αλλά το λέω με την καλύτερη δυνατή έννοια. Και εξηγούμαι. Σκέψου όταν πήγαινες σχολείο. Ποιον δάσκαλο θυμάσαι περισσότερο; Όχι αυτόν που σου έκανε εύκολη την ζωή και ποτέ δεν περίμενε τίποτα από εσένα. Όχι, όχι, όχι. Θυμάσαι τον κακό δάσκαλο, αυτός που ήταν αυστηρός μαζί σου. Αυτός που σε πίεζε και έκανε τα πάντα για να βγάλει τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτός είναι ο δάσκαλος που σε έκανε καλύτερο, σωστά; Και ο Γιούργκεν ήταν αυτό ακριβώς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Λέβα ο οποίος, με 103 γκολ σε 187 ματς, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ντόρτμουντ του Κλοπ να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα