Λειψία - Ντόρτμουντ 1-3: Ο Χάαλαντ έστησε «πάρτι» στην... επιστροφή του (vid)

Λειψία - Ντόρτμουντ 1-3: Ο Χάαλαντ έστησε «πάρτι» στην... επιστροφή του (vid)

bet365

Έξι μήνες μετά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ το έκανε ξανά. Με δύο προσωπικά γκολ, οδήγησε τη Ντόρτμουντ στον θρίαμβο μέσα στην έδρα της Λειψίας (1-3) και σφράγισε εντυπωσιακά την επιστροφή του στα γκολ για το 2021.

Η Λειψία ήταν αήττητη στη «Red Bull Arena» τη φετινή σεζόν. Στην πραγματικότητα, είχε να χάσει γενικά, ανεξαρτήτως διοργάνωσης από τις 20 Ιουνίου. Τότε έπεφτε θύμα στις ορέξεις του «καυτού» Έρλινγκ Χάαλαντ. Πέρασαν εξίμιση μήνες, μπορεί ο Νορβηγός να μην είχε σκοράρει από τις 21 Νοεμβρίου και να προερχόταν από τραυματισμό, απέναντι στους… αγαπημένους του Κόκκινους Ταύρους, όμως, δεν γινόταν να μην εφαρμόσει ξανά τον κανόνα του. Με δύο γκολ, όπως και στο ματς της περασμένης σεζόν, ο θαυματουργός Χάαλαντ πρωτοστάτησε στον θρίαμβο των Βεστφαλών (1-3), αε μια νίκη-δήλωση, κυρίως λόγω της εμφάνισης τους στο 2ο ημίχρονο με την οποία μείωσαν στο -5 από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Μετά από ένα άγονο πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις, το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς έκανε δικό του το ματς, βρίσκοντας νωρίς το πρώτο γκολ με τον Τζέιντον Σάντσο. Ο Άγγλος δεν είχε σκοράρει ούτε μία φορά σε 13 αγωνιστικές, αλλά τώρα το έκανε για 2ο σερί ματς, μετά από σούπερ ασίστ του Ρόις με τακουνάκι στην περιοχή.

Τη σκυτάλη πήρε ο Χάαλαντ. Αφού είχε δοκάρι στο 64’, στο οποίο απάντησε ο Όλμο με το ίδιο νόμισμα στο 67’, ο Νορβηγός «χόρεψε» τη μεσαία γραμμή των Ταύρων και μετά από υπέροχη ομαδική συνεργασία, μετέτρεψε τη σέντρα του Βρετανού σε ασίστ με καρφωτή κεφαλιά για το 0-2. Το τελικό σχήμα του θριάμβου και του δικού του, ηχηρού comeback -στα γκολ το διαμόρφωσε στο 84’, πλασάροντας σε κενή εστία αφού προσπέρασε τον Γκουλάτσι. Ήταν το 12ο γκολ του σε 10 ματς φέτος και το 25/25 στα γερμανικά γήπεδα, κρατώντας έτσι άθικτο το αγαπημένο του 100%.

Το γκολ του Σόρλοτ στο 89’ δεν μπόρεσε ούτε στο ελάχιστο να αποτρέψει την 3η νίκη της Μπορούσια στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες από την άνοδο της Λειψίας στη Bundesliga. Ούτε στάθηκε, φυσικά, ικανό να μη χαραμίσει την ευκαιρία που είχε η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να προσπεράσει τους Βαυαρούς στην κορυφή.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Άνταμς, Χαϊνταρά (71’ Χουάνγκ), Ζάμπιτσερ (61’ Κλόστερμαν), Ανχελίνιο, Όλμο, Φόρσμπεργκ (61’ Σόρλοτ), Πόουλσεν

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Βίτσελ (30’ Τσαν), Ντιλέινι (69’ Ζαγκαντού), Σάντσο (85’ Τίγκες), Ρόις (85’ Μπραντ), Ρέινα, Χάαλαντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα