Μπάγερν Μονάχου – Μάιντς 5-2: Κάνει πλάκα από την… κόλαση (vid)

Μπάγερν Μονάχου – Μάιντς 5-2: Κάνει πλάκα από την… κόλαση (vid)

bet365

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ για 8ο σερί ματς, με δύο γκολ, μάλιστα, από τη Μάιντς; Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στην κορυφή, με… επίδειξη ανατροπής στο 2ο ημίχρονο (5 γκολ σε 32 λεπτά) και μετέτρεψε την πρεμιέρα του 2021 σε θρίαμβο (5-2).

Το έχει πάει σε άλλο level, μήπως δυσκολέψει κάπως τον εαυτό της. Στα τελευταία 7 παιχνίδια της Bundesliga στο 2020 έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους της να προηγηθούν και να νιώσουν ικανοί για να την λυγίσουν, όπως έκανε μόνο η Χόφενχαϊμ την τρέχουσα σεζόν. Η Μπάγερν Μονάχου, όμως, επιβεβαίωσε ισάριθμες φορές ότι μπορεί να ανατρέψει το οποιοδήποτε χάντικαπ και να μην ηττηθεί, όπως απέδειξε περίτρανα κόντρα στη Μάιντς με όφελος την εμφατική νίκη και την επιστροφή στην κορυφή.

Για ένα ημίχρονο και… κάτι, η προβληματική της αμυντική λειτουργία και το θάρρος με το οποίο παρουσιάστηκε το σύνολο του Γιαν Ζίβερτ, εξέθεσαν τους Βαυαρούς. Ο νεαρός Μπούρκαρντ σκόραρε το 2ο τέρμα της καριέρας του στη Bundesliga στο 32’, ενώ ο Χακ σφράγισε το 1ο μέρος με «αέρα» δύο τερμάτων, τιμωρώντας την αδράνεια των γηπεδούχων μετά την απόκρουση του Νόιερ. Μάλιστα, η πρόκληση για τη Μπάγερν θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ακραία δύσκολο επίπεδο, αν ο Λάτσα ευστοχούσε στο πλασέ εντός περιοχής στο 48’ για το 0-3, αντί να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.

Αφού το σοκ πέρασε, οι Βαυαροί πέρασαν σε mode επίδειξης. Άμεσο 1-0 σε συνεργασία Λεβαντόφσκι-Κίμιχ στο 50’, σούπερ κίνηση Λερόι Σανέ από τα δεξιά που θύμισε Άριεν Ρόμπεν κι εκτέλεση για το 2-2 μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Η είσοδος του Σίλε στο ματς αντί του νωχελικού Μπόατενγκ συμμάζεψε την κατάσταση στα μετόπισθεν, αν και ο Κουάισον απείλησε με 2ο δοκάρι στο 59’. Ωστόσο, το 3ο γκολ ήρθε εν τέλει από τον Γερμανό στόπερ στο 70’, λίγα λεπτά μετά το ακυρωθέν αυτογκόλ του Μπαρέιρο και τη μεγάλη ευκαιρία του Γκνάμπρι, για να σφραγίσει την ανατροπή και να δώσει τη σκυτάλη στον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη να διευρύνει τη συγκομιδή του.

Ο Λέβα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 80’, μετέτρεψε σε ασίστ την πάσα του Μίλερ στο 83’ για το τελικό 5-2 κι έφτασε τα 19 τέρματα σε μόλις 14 αγωνιστικές. Mε τον ρυθμό που έχει αναπτύξει, βαδίζει πρόσω ολοταχώς για να σπάσει το all-time ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ σε μία σεζόν (40).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ (46’ Γκορέτσκα), Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τολισό (88’ Κόστα), Γκνάμπρι (76’ Μουσιάλα), Μίλερ (88’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ, Λεβαντόφσκι

Μάιντς (Γιαν Ζίβερτ): Ντάμεν, Εμβενέ (89’ Παπελά), Σεν Ζουστ, Χακ, Φερνάντες, Λάτσα, Μπαρέιρο, Μπροζίνσκι (80’ Στόγκερ), Μποέτιους (71’ Ονισίβο), Μπούρκαρντ (80’ Ματετά), Κουάισον (88’ Ζάλαϊ)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα