Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λεβερκούζεν 2-1: «Καλή Χρονιά» με ανατροπή… Ευρώπης (vids)

Gazzetta team
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λεβερκούζεν 2-1: «Καλή Χρονιά» με ανατροπή… Ευρώπης (vids)

bet365

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε ιδανικό ποδαρικό στο 2021, επικρατώντας με ανατροπή της 2ης Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-1) και σκαρφάλωσε προσωρινά στο -2 από τις θέσεις Ευρώπης. Διπλό για Γκλάντμπαχ, Ουνιόν, Φράιμπουργκ και Άουγκσμπουργκ.

Το 2020 έκλεισε με την πρώτη νίκη έπειτα από δυόμιση μήνες αποτυχιών. Το 2021 ξεκινάει ακόμη καλύτερα, με back-to-back νίκες για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, κόντρα μάλιστα στη 2η της φετινής Bundesliga.

Οι Αετοί πήραν το τρίποντο με σούπερ ανατροπή επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν κι έκαναν ιδανικό ποδαρικό στη νέα χρονιά, πλησιάζοντας ξαφνικά σε απόσταση 2 βαθμών από την πρώτη εξάδα.

Παρά τη γκολάρα του Αμίρι με την οποία οι Ασπιρίνες άνοιξαν το σκορ μόλις στο 10’, οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με τον Γιουνές έπειτα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία. Και στο 54’, το αυτογκόλ του Ταπσόμπα σφράγισε την επιστροφή των Αετών, που πανηγύρισαν εντός έδρας νίκη μετά τις 3 Οκτωβρίου.

Ανέβηκε τέταρτη η Ουνιόν Βερολίνου!

Συνέχεια στο εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν δίνει και το 2021 η Ουνιόν Βερολίνου. Η ομάδα της πρωτεύουσας ήταν ανώτερη και πιο ουσιαστική από την Βέρντερ, τη νίκησε μέσα στην Βρέμη με 2-0 (12' Μπέκερ, 28' Αβονίγι) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Βόλφσμπουργκ, η οποία δοκιμάζεται στο Ντόρτμουντ κόντρα στην έκτη πλέον Μπορούσια (Κυριακή 03/01, 16:30, Cosmote Sport 3 HD). Την πέμπτη ήττα της στα τελευταία έξι ματς γνώρισε η Βέρντερ, η οποία παραμένει στην χαμηλή ζώνη της βαθμολογίας (13η).

Σούπερ διπλό και συνέχεια στο σερί η Φράιμπουργκ

Μετά από ένα δυνατό ντεμαράζ πέντε αγώνων χωρίς ήττα στο φινάλε του 2020, η Φράιμπουργκ συνεχίζει να ανεβαίνει στη Bundesliga και με το νέο έτος, φεύγοντας με εντυπωσιακό διπλό από την έδρα της Χόφενχαϊμ. Χάρη σε τρία γκολ από το 1ο μέρος με Σανταμαριά, Γκρίφο (πέναλτι) και αυτογκόλ του Άνταμς, οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» από νωρίς το σύνολο του Σεμπάστιαν Χένες, που είχε μοναδική απάντηση το γκολ του Μπεμπού στο 58’. Έτσι, η Φράιμπουργκ έφτασε τους 20 βαθμούς (στο -2 προσωρινά από την 6ηΝτόρτμουντ) κι άφησε στους 15 τους γηπεδούχους.

Απόδραση στο φινάλε για την Άουγκσμπουργκ

Το 2020 πέρασε, όμως, η Κολωνία εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη εντός έδρας. Αυτή τη φορά, η Άουγκσμπουργκ ήταν εκείνη που διεύρυνε το αρνητικό σερί, επικρατώντας με 1-0 της ομάδας του Δημήτρη Λημνιού και κάνοντας ιδανικό ποδαρικό στο 2021. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από τον Ιάγκο στο 77’, με τον Έλληνα εξτρέμ να μπαίνει ως αλλαγή στο 82’ στη θέση του Τσίχος. Στο -1 από την επικίνδυνη ζώνη, πλέον, οι Τράγοι, βλέπει εξάδα η Άουγκσμπουργκ.


Eπιτέλους νίκη για τη Γκλάντμπαχ

Με το δεξί η Γκλάντμπαχ τη νέα χρονιά, αφού επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Αρμίνια. Οι φιλοξενούμενοι έπειτα από τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς τρίποντο, κατάφεραν να επικρατήσουν στο Μπίλεφελντ και να πλησιάσουν στο -6 από την τετράδα. Η ομάδα του Ρόζε παρουσιάστηκε με πολλές απουσίες, ωστόσο χάρη στο γκολ του Εμπολό στο 58' πήρε αυτό που ήθελε. Η Αρμίνια πίεσε στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν είχε την ουσία για να φέρει το ματς στα ίσα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα