Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου 1-2: Λέβα… The Best στο 90+3' και Χριστούγεννα στην κορυφή! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Λεβερκούζεν – Μπάγερν Μονάχου 1-2: Λέβα… The Best στο 90+3' και Χριστούγεννα στην κορυφή! (vid)

bet365

Η μέχρι πρότινος αήττητη Λεβερκούζεν της έκανε δώρα Χριστουγέννων και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη για το 2020, τα δέχτηκε για λογαριασμό της Μπάγερν, την οποία και έστειλε ξανά στην κορυφή ενόψει 2021 με buzzer-beater στο 90+3’.

Πριν από τη σέντρα, η διοίκηση της Λεβερκούζεν επιφύλασσε βράβευση, στον κορυφαίο παίκτη για το 2020 και στον κορυφαίο τερματοφύλακα για το 2020. Αμφότεροι ανήκουν στη Μπάγερν Μονάχου και τα… δώρα προς την πλευρά της θα είχαν και συνέχεια. Οι Ασπιρίνες του 12/12 χωρίς ήττα και του 1-0 από το 14', «αυτοκτόνησαν», απογοήτευσαν ως γνωστόν όταν οι προσδοκίες αυξάνονται και έδωσαν τις ευκαιρίες στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να γιορτάσει ως απόλυτος πρωταγωνιστής το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο της καριέρας του, στέλνοντας παράλληλα τους Βαυαρούς στην κορυφή πριν πουν… Καλά Χριστούγεννα.

Η ομάδα του Πέτερ Μπος εμφάνισε από την αρχή τους λόγους για τους οποίους βρισκόταν στην κορυφή, πήρε προβάδισμα με γκολάρα αλά… Ζιντάν από τον Πάτρικ Σικ στο 14’, όμως, σε δύο περιπτώσεις φέρθηκε αυτοκαταστροφικά και ο Λέβα δεν συγχώρησε.

Στο 43΄, σε σημείο που οι Βαυαροί δυσκολεύονταν να απειλήσουν, ο Πολωνός σούπερ σταρ εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Χραντέτσκι και την κάκιστη συνεννόησή του με τον Ταπσόμπα, σπρώχνοντας απλά τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για την καίρια ισοφάριση.

Αφού οι γηπεδούχοι πέταξαν ένα πολύ καλό ημίχρονο στα σκουπίδια με αυτό το λάθος τους, παρέδωσαν τον έλεγχο στην πρωταθλήτρια και στο φινάλε υπέγραψαν την… καταδίκη τους. Ανοιχτό κοντρόλ του Τα στην άμυνα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν και τα έξτρα λεπτά των καθυστερήσεων, κλέψιμο και ασίστ του βιονικού Γιόσουα Κίμιχ, ο οποίος επανήλθε 42 ημέρες μετά την εγχείρηση στο γόνατο και ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε για 2η φορά τον Χραντέτσκι με τη βοήθεια της κόντρας. Έτσι, το 2-1 επιβεβαίωσε ποιος (θα) είναι το αφεντικό ενόψει 2021 στη Bundesliga κι έληξε εντελώς άδοξα το σπουδαίο αήττητο σερί 12 αγώνων που έτρεξε από την αφετηρία η Λεβερκούζεν.

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χραντέτσκι, Ντράγκοβιτς, Τα, Ταπσόμπα, Σινκχράφεν, Βιρτς, Μπαουμγάρτλινγκερ, Αμίρι, Μπέιλι (74’ Ντεμιρμπάι), Ντιαμπί, Σχικ (82’ Αλάριο)

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Σίλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ερναντέζ, Τολισό (68’ Κίμιχ), Γκνάμπρι, Μίλερ, Ντέιβις, Κομάν (32’ Σανέ, 68’ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα