Ουνιόν – Μπάγερν 1-1: Βρήκε... Τείχος στο Βερολίνο και απέκτησε παρέα στη κορυφή (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ουνιόν – Μπάγερν 1-1: Βρήκε... Τείχος στο Βερολίνο και απέκτησε παρέα στη κορυφή (vid)

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Ουνιόν Βερολίνου (1-1) και, μετά από έντεκα αγωνιστικές, μοιράζεται την πρώτη θέση της Bundesliga με την Λειψία.

Η Ουνιόν, η οποία βρίσκεται σταθερά ψηλά στην βαθμολογία, παρατάχθηκε χωρίς τους δύο πρώτους της σκόρερ, τον τραυματία Μαξ Κρούζε (έξι γκολ) και τον τιμωρημένο Ρόμπερτ Άντριχ (τρία γκολ).

Παρ' όλα αυτά, ήταν φουλ ανταγωνιστική, κόντραρε μια Μπάγερν Μονάχου που είχε μόνο διαστήματα καλής μπάλας και, μάλλον δίκαια με βάση την εικόνα του αγώνα, άφησε δύο βαθμούς στο Βερολίνο (1-1), με αποτέλεσμα να μοιράζεται πλέον την κορυφή της Bundesliga με την Λειψία.

Οι πρωτευουσιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά και, στα πρώτα λεπτά, δημιούργησαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Σε μια εξ' αυτών, μάλιστα, η Ουνιόν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, ύστερα από κόρνερ του Κρίστοφερ Τρίμελ και κεφαλιά του Γκρίσα Πρέμελ στο πρώτο δοκάρι, στην οποία ο Μάνουελ Νόιερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το... μοιραίο για την Μπάγερν (4').

Ο Τρίμελ, μάλιστα, είναι ο πρώτος σε ασίστ από στατικές φάσεις (έντεκα) από την αρχή της περυσινής περιόδου στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία)!

Οι Βαυαροί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αντιδράσουν, αφού στερούνταν ιδεών στη δημιουργία, με τους γηπεδούχους να είναι σταθεροί στην άμυνα, αλλά να μην... ξεχνούν την επίθεση, χάνοντας ευκαιρίες με τον Ταϊβό Αβονίγι, στις οποίες απάντησαν (εν μέρει) οι Βαυαροί με Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Σερζ Γκνάμπρι.

Οι φιλοξενούμενοι, υπό την πίεση και των λεπτών που περνούσαν, μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος και, αφού Κίνγκσλεϊ Κομάν και Αβονίγι είχαν από μια καλή ευκαιρία για κάθε ομάδα, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον... συνήθη ύποπτο.

Στο 200ό ματς πρωταθλήματος με την Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 175 γκολ (!), σκοράροντας ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Κομάν (67').

Παρ' ότι το γκολ του Λέβα ήρθε σχετικά νωρίς, η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν εκμεταλλεύτηκε τα εναπομείναντα λεπτά για να φτάσει στην ανατροπή, με τον Λιρόι Σανέ να χάνει την πιο σημαντική ευκαιρία, όταν ο Αντρέας Λούτε του αρνήθηκε το γκολ με καταπληκτική απόκρουση (89').

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Λούτε – Τρίμελ, Φρίντριχ, Κνόχε, Λεντς – Πρέμελ, Γκρίζμπεκ (71' Ρίερσον), Μπέκερ, Μπίλτερ (71' Έντο), Ίνγκβαρτσεν (36' λ. τρ. Τέουχερ) – Αβονίγι (90'+1' Γκέντνερ).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνζι Φλικ): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις – Γκορέτσκα (76' Τολισό), Μίλερ, Μουσιάλα (63' Σανέ), Γκνάμπρι (88' Τσούπο - Μότινγκ), Κομάν – Λεβαντόφσκι.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα