Ντόρμουντ - Στουτγκάρδη 1-5: Σοκ και... δέος στη Βεστφαλία (vid)

Gazzetta team
Ντόρμουντ - Στουτγκάρδη 1-5: Σοκ και... δέος στη Βεστφαλία (vid)

bet365

Απίθανα πράγματα στη Βεστφαλία, η Στουτγκάρδη διέλυσε με 5-1 τη Ντόρτμουντ βάζοντας της έτσι τεράστια εμπόδια για τον τίτλο!

Σοκ για τη Ντόρτμουντ, δέος για την Στουτγκάρδη. Χωρίς Χάαλαντ και με τους Ρόις, Σάντσο… τσακωμένους με το γκολ, οι Βεστφαλοί όχι μόνο δεν απείλησαν τους φιλοξενούμενους, αλλά διασύρθηκαν στην έδρα τους με 5-1. Πολλά λάθη για τους γηπεδούχους και η Στουτγκάρδη δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Στο -5 από την κορυφή οι Βεστφαλοί (με ματς λιγότερο), σκαρφάλωσε στην 6η θέση η ομάδα του Ματαράτσο. Εξαιρετικός ο Μαυροπάνος, ο οποίος αντιμετώπισε κι ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού.

H Στουτγκάρδη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε και στο 10λεπτο είχε τρεις καλές φάσεις με Μανγκαλά, Εντό και Σόσα, αλλά ο Μπούρκι κράτησε το μηδέν. Στο 13' ήρθε ακόμα μια καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κουλιμπαλί δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Η Ντόρτμουντ δεν είχε τη φρεσκάδα και την έκρηξη που είδαμε στο β' μέρος στην Αγία Πετρούπολη, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να δημιουργήσει. Η Στουτγκάρδη είχε το πάνω χέρι και στο 24' κέρδισε πέναλτι που κέρδισε ο Κλίμοβιτς. Ο Σίλας ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη φάση πέντε λεπτά αργότερα για ένα δεύτερο γκολ, αλλά τόσο ο Κουλιμπαλί όσο και ο Κλίμοβιτε αστόχησαν από κοντά. Η Ντόρτμουντ άρχισε να πιέζει μετά το 35' και τέσσερα λεπτά αργότερα στην πρώτη της καλή ευκαιρία βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό τελείωμα του Ρέινα.

Απίθανη η Στουτγκάρδη
Παράσταση για ένα ρόλο το ματς στην επανάληψη. Η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο με το επιθετικό στιλ που έχει καθιερώσει λειτούργησε απέναντι σε κάθε αντίπαλο, έβαλε πολύ δύσκολα στους Βεστφαλούς και πέτυχε κάτι απίθανο. Στο 52' η Στουτγκάρδη πέτυχε το 2-1, όταν από ασίστ του Μανγκαλά, ο Σίλας πέτυχε το 2-1. Στο 60' ήρθε και το τρίτο γκολ, ο Σόσα έκανε την ασίστ, ο Μανγκαλά άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια και ο Φέρστερ σημείωσε το 3-1'. Η κατρακύλα δεν είχε τελειώσει για τους Βεστφαλούς, αφού στο 63' ο Κουλιμπαλί με τρομερό τελείωμα διαμόρφωσε το 4-1. Κι όμως το πάρτι των φιλοξενούμενων δεν είχε τελειώσει... Στο 88' ακυρώθηκε γκολ του Ρέινα και στο 90' ήρθε το... πέμπτο σοκ! Λάθος του Σουλτς και ο Γκονζάλες διαμόρφωσε το 5-1.

Ντόρτμουντ (Λουσιάν Φαβρ): Μπούρκι, Χούμελς, Γκερέιρο ((86'Μουκόκο), Ακάνζι (86΄Ζαγκαντού), Μόρει, Βίτσελ, Τσαν (59' Ρεινιέρ), Σάντσο (86' Μπραντ), Ρέινα, Μπέλινγχαμ (64΄Σουλτς), Ρόις

Στουτγκάρδη (Πελεγκρίνο Ματαράτσο): Κόμπεκ, Κεμπφ, Αντον, Σόσα, Μαυροπάνος (88' Στρέντσελ), Εντο, Φέρστερ (77' Εγκλοφ), Μανγκαλά, Κλίμοβιτς (88' Τσουρλίμοβ), Κουλιμπαλί (67' Γκονζάλες), Σίλας (67' Μάσιμο)

Άνετη επιστροφή στην κορυφή η Λειψία

Ανεβασμένη από τη μεγαλειώδη νίκη-πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Μπάγερν, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πήρε με την ελάχιστη φόρα από τους πρόσφατους θριάμβους τη νίκη κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης και επανήλθε προσωρινά στην κορυφή της Bundesliga. Δύο γκολ από το 1ο μέρος ήταν αρκετά για να γίνει η δουλειά, με τον Ζάμπιτσερ να ευστοχεί με πέναλτι στο 26’ και τον Ντάνι Όλμο να ανοίγει λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα με γκολάρα μετά από υπέροχη ντρίμπλα στο 41’. Έτσι, οι Ταύροι έφτασαν τους 24 βαθμούς, πέρασαν στο +1 από τους Βαυαρούς που παίζουν αργότερα, αλλά το πιο ουσιαστικό ίσως είναι ότι ξέφυγαν με +5 από τη Ντόρτμουντ.

Νέα προσγείωση για την «Ευρωπαία» Γκλάντμπαχ

Εκτός συνόρων πραγματοποιεί την κορυφαία χρονιά της σύγχρονης ιστορίας της. Η επήρεια της πρόκριση στους «16» του Champions League, όπως και της όλης φανταστικής πορείας στον όμιλο, έχει τις παρενέργειές της στη Bundesliga, εκεί που υπέπεσε στην 4η απώλεια στα τελευταία πέντε ματς (μοναδική νίκη κόντρα στο ερείπιο της ουραγού Σάλκε. Αυτή τη φορά, η Χέρτα Βερολίνου πήγε να κάνει την ολική ζημιά για τη Μπορούσια, ανοίγοντας το σκορ με το πρώτο γκολ του Ματέο Γκεντουζί στη Γερμανία (και παρθενικό σε πρωτάθλημα στην επαγγελματική του καριέρα) στο 47’. Ωστόσο, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε, τουλάχιστον γλίτωσε την ήττα και πήρε τον βαθμό χάρη στην ισοφάριση του Εμπολό στο 70’. Πλέον, τα Πουλάρια είναι τυχερά γιατί η Ντόρτμουντ διασύρθηκε από τη Στουγκάρδη κι έτσι απέχουν μόλις 2 βαθμούς από την 4άδα και 7 από την πρωτοπόρο Λειψία.

Φόρα... ανηφόρα της Κολωνίας

Για πρώτη φορά στη σεζόν, η Κολωνία συμπλήρωσε τρία διαδοχικά ματς χωρίς ήττα (δύο νίκες – μια ισοπαλία) και έδωσε συνέχεια στην ανοδική της πορεία. Η ομάδα του Δημήτρη Λημνιού, ο οποίος έμεινε στον πάγκο, νίκησε εκτός έδρας την προτελευταία Μάιντς (1-0) και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω. Ο Έλβις Ρεχμπετσάι σημείωσε το «χρυσό» γκολ για τους Τράγους (55'), οι οποίοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, παρ' ότι έπαιζαν από το 76' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Όντρεϊ Ντούντα, ο οποίος έδωσε την ασίστ για το γκολ.

Δεύτερη νίκη για Φράιμπουργκ

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 11η στροφή για να πετύχει η Φράιμπουργκ τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0 της Αρμίνια και βρέθηκαν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, αντίθετα οι ηττημένοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Κακό ματς, με λίγες φάσεις, ωστόσο η πίεση της Φράιμπουργκ στο τελευταίο τέταρτο έφερε αποτελέσματα. Στο 79΄ ο Γκρίφο πέτυχε το 1-0 με πέναλτι και στις καθυστερήσεις ο Γου διαμόρφωσε το 2-0.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα