Άιντραχτ Φρανφκούρτης - Ντόρτμουντ 1-1: Χάαλαντ, αργείς; (vid)

Άιντραχτ Φρανφκούρτης - Ντόρτμουντ 1-1: Χάαλαντ, αργείς; (vid)

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει πάρει τα 10 από τα 22 γκολ της Ντόρτμουντ μαζί του στα «πιτς» και μέχρι να επιστρέψει, οι Βεστφαλοί χάνουν κι άλλο έδαφος από την κορυφή, μένοντας στο 1-1 κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι φίλοι της Ντόρτμουντ αναθάρρησαν όταν είδαν το μήνυμά του για άμεση επιστροφή στα γήπεδα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ τέθηκε νοκ-άουτ ως τις αρχές του νέου έτους, ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να προλάβει να παίξει μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά η Μπορούσια τον χρειάζεται… χτες. Για δεύτερο σερί παιχνίδι εν μέσω της απουσίας του και τρίτο σε όλες τις διοργανώσεις, οι Βεστφαλοί απέτυχαν να νικήσουν, έμειναν στο 1-1 στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και δείχνουν να κρεμάνε τις ελπίδες τους στην επιστροφή του 20χρονου Νορβηγού για να μη χάσουν κι άλλο έδαφος από την κορυφή της Bundesliga.

Το τρικ του Λουσιέν Φαβρ με τον Μπραντ σε θέση φορ για να καλύψει το κενό του Χάαλαντ ομολογουμένως δεν πέτυχε. Πριν, όμως, κληθεί να αντιμετωπίσει την επιθετική της δυστοκία, η Μπορούσια φορτώθηκε από νωρίς με το πρώτο γκολ της Άιντραχτ, η οποία σκόραρε μόλις στο 9’ με τον ξεχασμένο από την άμυνα Καμάντα, μετά την καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Χιντερέγκερ που ανέδειξε συν τοις άλλοις και την εξίσου σημαντική απουσία του Χούμελς. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου πήγε στα σκουπίδια για τους Βεστφαλούς, για τους οποίους ο Μουκοκό πέρασε στο ματς από το 46’ και η εικόνα άλλαξε.

Ο Τζίο Ρέινα επωφελήθηκε από την ασίστ του Σάντσο στο 56' κι έφερε το ματς στα ίσα με φοβερό σουτ στην κλειστή γωνία, η ομάδα του Φαβρ έκανε 11 τελικές (4 στον στόχο) συνολικά στο 2ο μέρος, αλλά κανείς δεν ήξερε τον δρόμο για το γκολ της ανατροπής όπως ο Χάαλαντ, που έχει στο όνομά του τα 10 από τα 22 τέρματα της Μπορούσια στο πρωτάθλημα.

Έτσι, το 1-1 σηματοδότησε τη 2η σερί απώλεια για τη Ντόρτμουντ, η οποία περιμένει να δει πόσο πίσω (δεν) θα μείνει μετά το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Λειψία.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χίτερ): Τραπ, Ντουρμ, Άμπραχαμ, Χιντερέγκερ, Εντικά, Σο, Ρόντε (66’ Ιλσάνκερ), Μπάρκοκ (74’ Κορ), Καμάντα, Κόστιτς, Σίλβα (74’ Ντοστ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Τσαν, Χούμελς, Ζαγκαντού, Μόρεϊ, Σουλτς, Βίτσελ, Νταούντ (46’ Μουκοκό), Ρέινα, Σάντσο, Μπραντ (74’ Μπέλιγχαμ)

«Γκέλα» για τη Γκλάντμπαχ

Η σούπερ πορεία της Γκλάντμπαχ στο Champions League έχει πάρει τα μυαλά των παικτών του Μάρκο Ρόζε, που εντός συνόρων επανήλθαν στις βαθμολογικές απώλειες, αυτή τη φορά στην έδρα της 14ηςΦράιμπουργκ. Παρά το αρχικό της προβάδισμα στο 23’ με τον Εμπολό, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση με πρωταγωνιστή τον Βιτσέντζο Γκρίφο, ο οποίος σέρβιρε το 1-1 στον Λίνχαρτ στο 32’ και γύρισε το ματς ανάποδα στο 49’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Η απάντηση, όμως, ήρθε αμέσως με τη σέντρα για τα Πουλάρια, με τον Αλασάν Πλεά να σκοράρει με φοβερό σουτ στο «Γ» και να φέρνει το ματς στα ίσα. Ωστόσο, το 2-2 ήταν το τελικό σκορ, το οποίο άφησε τη Μπορούσια 3 βαθμούς πίσω από την 4ηΛεβερκούζεν (που έχει και ματς λιγότερο).

Λύτρωση για την Μπίλεφελντ

Αρμίνια Μπίλεφελντ και Μάιντς, εκτός απρόοπτου, θα είναι δύο από τις ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή τους στην κατηγορία. Για τον λόγο αυτό, η εντός έδρας νίκη της Μπίλεφελντ επί της Μάιντς με 2-1 (21' Πριτλ, 31' Ντοάν – 82' Στέγκερ) είναι πολύτιμη για την ομάδα του Ούβε Νοϊχάους, η οποία διέκοψε ένα «μαύρο» σερί εφτά ηττών και εννέα αγώνων χωρίς νίκη (οκτώ ήττες – μια ισοπαλία).

Η Μπίλεφελντ, η οποία νίκησε για τελευταία φορά στις 26 Σεπτεμβρίου (1-0 εντός έδρας την Κολωνία), «ξεκόλλησε» από την τελευταία δυάδα, όπου παρέμεινε η Μάιντς, πάνω μόνο από την απογοητευτική ουραγό Σάλκε.

Βαθμός κι εκτός ζώνης η Κολωνία!

Παίρνει μπρος η Κολωνία, η οποία μετά το μεγάλο διπλό στη Βεστφαλία, απέσπασε εντός έδρας ισοπαλία 2-2 από τη Βόλφσμπουργκ εντός έδρας. Η ομάδα του Μάρκους Γκίζντολ έφτασε τους επτά βαθμούς και βγήκε για πρώτη φορά από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, μπήκε τέλος στο σερί των τριών επιτυχιών των «Λύκων» που έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή. Μόλις στο 18ο λεπτό ο Τίλμαν έδωσε το προβάδισμα στην Κολωνία, ωστόσο, ο Αρνολντ στο 29' έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και πριν το τέλος του α΄μέρους πήραν προβάδισμα με τον Ντούντα. Η Βόλφσμπουργκ απάντησε στο 47΄, με τον Βέγκχορστ να διαμορφώνει το 2-2. Ο Λημνιός ήταν στην αποστολή, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα