Χέρτα Βερολίνου - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-5: Golden… Χάαλαντ! (vid)

Χέρτα Βερολίνου - Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-5: Golden… Χάαλαντ! (vid)

bet365

Το πρωί βραβεύεται ως «Golden Boy» της υφηλίου, το βράδυ δικαιολογεί τον τίτλο του. Ο αδιανόητος Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε καρέ τερμάτων σε 23 λεπτά, ξεπέρασε 100% με τη φανέλα της Ντόρτμουντ (31 γκολ/30 ματς), καθιστώντας τη νίκη επί της Χέρτα... δεδομένη (2-5)!

Το «Tuttosport» τον βράβευσε με τον τίτλο του κορυφαίου wonderkid στον πλανήτη. Τα όσα κάνει στο χορτάρι, όμως, δεν συνάδουν τόσο με παιδί, αλλά με έναν εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Με ένα ξεχωριστό «φαινόμενο». Αυτό που έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο Βερολίνο, για να σπρώξει τη Μπορούσια Ντόρτμουντ προς μια ξέφρενη πεντάρα κόντρα στη Χέρτα (2-5) και να δικαιολογήσει τον τίτλο του «Golden Boy», με ένα ολόχρυσο καρέ τερμάτων.

Ο Νορβηγός έψαχνε το γκολ σε όλο το πρώτο ημίχρονο και μέχρι να το βρει, η Μπορούσια βρισκόταν πίσω στο σκορ από τη βολίδα του Ματέους Κούνια στο 33’. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, το πάρτι άρχισε και είχε περιεκτική διάρκεια. Μέσα σε 23 λεπτά, ο «εξωγήινος» Χάαλαντ σκόραρε όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές: πρώτα με ένα άμεσο ζευγάρι τερμάτων στο 47’ και στο 49’ για να δώσει στο άψε-σβήσε τα ηνία στους Βεστφαλούς, έπειτα περνώντας μέχρι και τον τερματοφύλακα για το πιο γρήγορο χατ-τρικ παίκτη της Ντόρτμουντ από το 1988 και τον Νόρμπερτ Ντίκελ και στο 79’, πλασάροντας μετά την ασίστ του Μπέλιγχαμ για να γίνει ο 2ος μετά τον Ομπαμεγιάνγκ που πετυχαίνει καρέ εκτός έδρας για τη Μπορούσια και να φτάσει τα 22 γκολ σε 22 εμφανίσεις στη Bundesliga και τα 31 σε 30 ματς συνολικά.

Κι αφού τα έκανε όλα αυτά, παραχώρησε τη θέση του στον Γιουσουφά Μουκοκό, τον 16χρονο και μιας ημέρας επιθετικό που όλοι περίμεναν πώς και πώς να κάνει ντεμπούτο κι εν τέλει το έκανε, σπάζοντας το ρεκόρ του νεαρότερου παίκτη στην ιστορία της Bundesliga που κατείχε ο Νούρι Σαχίν (16 χρονών και 11 μηνών).

Ενδιάμεσα, ο Γκερέιρο είχε διευρύνει το σκορ στο 1-4, με τον Κούνια να μειώνει προσωρινά στο 79’ με πέναλτι για το 2ο προσωπικό του γκολ, αλλά τίποτα να μην μπορεί να επισκιάσει τον 20χρονο «killer», που πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας του. Μέχρι την επόμενη.

Έτσι, η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Μπάγερν Μονάχου και την πλησίασε στο -1 από την κορυφή.

Χέρτα Βερολίνου (Μπρούνο Λαμπαντία): Σβόλοβ, Μπογιατά, Αλντερέτε, Σταρκ, Πέκαρικ (85’ Μίτελσταντ), Γκεντουζί, Νταρίντα (76’ Λέβεν), Πλάτενχαρντ (85’ Ζέεφουικ), Κούνια, Λουκεμπάκιο (76’ Λέκι), Πιόντεκ (76’ Νγκανκάμ)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Τσαν (76’ Πίστσεκ), Χούμελς, Ακάντζι, Μενιέ, Νταούντ (62’ Μπέλιγχαμ), Βίτσελ, Γκερέιρο (85’ Σουλτς), Μπραντ, Ρόις (77’ Ρέινα), Χάαλαντ (85’ Μουκόκο)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα