Αρμίνια Μπίλεφελντ – Ντόρτμουντ 0-2: Ο Χούμελς «ντύθηκε» Χάαλαντ (vids)

Gazzetta team
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Ντόρτμουντ 0-2: Ο Χούμελς «ντύθηκε» Χάαλαντ (vids)

bet365

Χωρίς τον τραυματία Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, αλλά με τον Ματς Χούμελς να σκοράρει δις για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε τη νίκη στην έδρα της Αρμίνια Μπίλεφελντ (2-0), έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και μοιράζεται την κορυφήτης Bundesliga με την Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξέρει πως να επιβιώνει και χωρίς τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός γκολτζής έμεινε εκτός αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, αλλά οι Βεστφαλοί κατάφεραν να φτάσουν σε τέταρτη διαδοχική νίκη (2-0), χάρη στον... καυτό Ματς Χούμελς!

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Λουσιέν Φαβρ σκόραρε δις (για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2010, όταν το είχε κάνει εις βάρος της Κολωνίας) και έφτασε τα τρία γκολ στα τελευταία δύο ματς, αν και δεν τα χάρηκε όσο θα ήθελε, γιατί αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν από το φινάλε.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου η Μπορούσια είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Μπίλεφελντ, ο Χούμελς... ξεκλείδωσε την υπόθεση νίκη με κοντινή προσπάθεια, ύστερα από κόρνερ του Τζέιντον Σάντσο (53').

Ο... κατά λάθος «αντί – Χάαλαντ» δεν έμεινε εκεί, αφού στο 71' σφράγισε τη νίκη με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Μάρκος Ρόις, κρατώντας την Μπορούσια ισόβαθμη με την Μπάγερν Μονάχου και στην κορυφή, αλλά με ματς περισσότερο από την Λειψία.

Αρμίνια Μπίλεφελντ (Ούβε Νόιχαους): Ορτέγα – Πίγκερ, Ντε Χόορν (82' Γιαμπό), Νίλσον – Μπρούνερ (65' Μπέχρεντ), Πριτλ, Λουκόκι – Ντοάν (65' Έντμουντσον), Χάρτελ – Κλος, Σίπλοκ (65' Κόρδοβα).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι – Μενιέ, Ακάντζι, Χούμελς (86' λ. τρ. Πίστσεκ), Πάσλακ – Μπέλιγχαμ, Ντιλέινι (82' Βίτσελ) – Σάντσο (75' Ρέινα), Μπραντ, Αζάρ (82' Ρεϊνιέρ) – Ρόις (75' Γκερέιρο).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα