Ντόρτμουντ – Σάλκε 3-0: Το απόλυτο αφεντικό της κοιλάδας του Ρουρ (vids)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ – Σάλκε 3-0: Το απόλυτο αφεντικό της κοιλάδας του Ρουρ (vids)

bet365

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και εντέλει επικράτησε άνετα της γειτόνισσας Σάλκε (3-0), παραμένοντας ισόβαθμη με την Μπάγερν Μονάχου στην δεύτερη θέση της Bundesliga.

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Μπορούσια Ντόρτμουντ και Σάλκε είναι χαώδης αυτή την στιγμή, αλλά ένα ντέρμπι είναι πάντα (;) ένα ντέρμπι. Στο «Signal Iduna Park», παρουσία μόλις 300 θεατών, οι Βεστφαλοί χρειάστηκε να δείξουν υπομονή, μέχρι να λυγίσουν τους Βασιλικούς Μπλε (3-0), διατηρούμενοι στην δεύτερη θέση της Bundesliga, μαζί με την Μπάγερν Μονάχου και στο -1 από την πρωτοπόρο Λειψία.

Η ομάδα του Μάνουελ Μπάουμ, η οποία συμπλήρωσε πλέον 21 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη (!), άντεξε για 55 λεπτά, παίζοντας μαζική άμυνα κόντρα σε μια Μπορούσια που έψαξε υπομονετικά το γκολ.

Αυτό ήρθε με κοντινή προβολή του Μανουέλ Ακάντζι ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό της ομάδας του Λουσιέν Φαβρ, η οποία σκόραρε εκ νέου έξι λεπτά αργότερα, με κάθετη πάσα του Τζέιντον Σάντσο και άψογο πλασέ του Έρλινγκ Μπράουτ Χάααλντ (61'), ο οποίος έφτασε τα πέντε γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος και τα εφτά σε οκτώ παιχνίδια φέτος με τους Βεστφαλούς.

Ο Ματς Χούμελς, με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ραφαέλ Γκερέιρο (78'), σφράγισε την άνετη και δίκαιη νίκη της Μπορούσια, η οποία επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Ότι είναι το απόλυτο αφεντικό της κοιλάδας του Ρουρ.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι – Μενιέ (80' Μορέι), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Νταούντ (71' Βιτσέλ), Ντιλέινι – Σάντσο (77' Αζάρ), Μπραντ (77' Ρόις), Ρέινα (71' Πάσλακ) - Χάαλαντ.

Σάλκε (Μάνουελ Μπάουμ): Ρένοβ – Τιό, Σανέ, Νάστασιτς – Λούντεβιγκ, Χαρίτ, Μασκαρέιγ, Μπενταλέμπ (56' Μποζντογκάν), Οτσίπκα – Πασιένσια (56' Κουτουτσού), Ματοντό (71' Ραμάν).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα