Μπάγερν Μονάχου - Χέρτα 4-3: Μυθική παράσταση Λέβα και διάσωση στο 90+3! (vid)

Μπάγερν Μονάχου - Χέρτα 4-3: Μυθική παράσταση Λέβα και διάσωση στο 90+3! (vid)

bet365

Μόνος του κι όλοι τους. Ο ασταμάτητος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι χρειάστηκε να σκοράρει τέσσερις φορές κόντρα στη Χέρτα, με τελευταία στο 90+3’ για να γλιτώσει τη Μπάγερν από δεύτερη σερί απώλεια (4-3) και πρόσθεσε ακόμη μια σελίδα στον μοναδικό μύθο του.

Πολλοί μιλούσαν για χλιαρό ξεκίνημα, για κορεσμό και για εστίαση στη βοήθεια των συμπαικτών του ώστε να παραμείνει σαρωτική η επίθεση-μηχανή της Μπάγερν Μονάχου. Και πράγματι, τέτοιο ήταν το ξεκίνημα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που πέτυχε… μόνο 1 γκολ σε 2 παιχνίδια και έκανε αμέσως το κοινό να ανησυχήσει. Το καλό, όμως, το φύλαγε για να εξολοθρεύσει τον πιο δύσκολο αντίπαλο των Βαυαρών τα τελευταία χρόνια, τη Χέρτα Βερολίνου (2-4-1 στα τελευταία 7 ματς). Τέσσερα γκολ, το ένα πιο καθοριστικό από το προηγούμενο, ένα μυθικό καρέ που έστω και στο 90+3’ αποδείχθηκε αρκετό για να αποτρέψει τη δεύτερη σερί απώλεια των πρωταθλητών. Φυσικά, και για να γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα στο βιβλίο καριέρας του απίθανου «Λέβα».

Προερχόμενη από την πανωλεθρία στο Σίνσχαϊμ κόντρα στη Χόφενχαϊμ, η ομάδα του Χάνσι Φλικ παρατάχθηκε με τον Ντέιβις εξτρέμ και στο πρώτο ημίωρο του αγώνα τα έβρισκε σκούρα απέναντι στην «ψιλιασμένη» Χέρτα του Μπρούνο Λαμπαντία. Ο Τόμας Μίλερ φάνηκε πως έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 36’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ και η αναμονή πήρε συνέχεια. Μόνο, όμως, για τέσσερα λεπτά, προτού ο Πολωνός τοπ-σκόρερ τελειώσει εύστοχα τη φάση μετά το γύρισμα του Γκνάμπρι στο 40’, για το 100ο του γκολ σε εντός έδρας ματς με τη φανέλα της Μπάγερν.

Νωρίς-νωρίς στο β΄ μέρος, ο Λέβα βρήκε και την ευκαιρία να δείξει τη σπάνια κλάση του, με ένα υπέροχο συρτό πλασέ από δύσκολη ισορροπία, που έγραψε το 2-0 και έμοιαζε να είναι καθοριστικό. Αμ δε. Οι πρωτευουσιάνοι δεν παράτησαν το ματς κι έφεραν τα πάνω κάτω στο τελευταίο μισάωρο. Ο Κόρδοβα κατάφερε με κεφαλιά από στημένη φάση να νικήσει τον Νόιερ και να μειώσει στο 59’ και στο 71’, ο εκπληκτικός Ματέους Κούνια τους πέρασε όλους με τύχη και τέχνη και μετά την ασίστ του Πιόντεκ πέτυχε την ισοφάριση.

Ο πολυμήχανος Λέβα ήταν, όμως και πάλι εκεί για να απαντήσει δύο φορές στο φινάλε. Αφού αξιοποίησε την ασίστ του Μίλερ, έκανε το 3-2 στ 85’, αλλά η χρυσή αλλαγή του Λαμπαντία, ο Νγκανκάμ σκόραρε με την πρώτη του επαφή και «σόκαρε» τους γηπεδούχους στο 88’. Ο Λεβαντόφσκι, όμως, κέρδισε ο ίδιος πέναλτι στις καθυστερήσεις και στο 90+3’, έδωσε το καθοριστικό χτύπημα για το 4-3, σε μια από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του στα γερμανικά γήπεδα.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ρίτσαρντς (65΄Παβάρ), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ερναντέζ (65’ Μουσιάλα), Κίμιχ (65’ Τολισό), Γκορέτσκα, Ντέιβις, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι

Χέρτα Βερολίνου (Μπρούνο Λαμπαντία): Σβόλοβ, Ζέεφουικ (68’ Πιόντεκ), Μπογιατά, Σταρκ, Πέκαρικ, Νταριντά, Τουσάρ, Λουκεμπάκιο (88’ Νγκανκάμ), Κούνια, Μίτελσταντ, Κόρδοβα

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα