Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 4-0: Χάαλαντ & Ρέινα «show»! (vid)

Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 4-0: Χάαλαντ & Ρέινα «show»! (vid)

bet365

Ο Ρέινα έκανε χατ-τρικ στις ασίστ, ο φοβερός Χάαλαντ χαλάλισε το δικό του χατ-τρικ τερμάτων για χάρη της ομάδας και το νέο «καυτό» δίδυμο οδήγησε τη Ντόρτμουντ σε εμφατική νίκη επί της Φράιμπουργκ (4-0). Νίκη με ανατροπή η Άιντραχτ, ντεμπούτο Μαυροπάνου με «Χ» στη Στουτγκάρδη.

Η απουσία του Τζέιντον Σάντσο υποχρέωσε τους νεαρούς σταρ της Ντόρτμουντ να κάνουν το βήμα μπροστά, για το ποιός θα σιγοντάρει τη δράση του σταθερά κυριαρχικού Έρλινγκ Χάαλαντ. Κι ο Τζίο Ρέινα αποδέχθηκε με μεγάλη προθυμία την ευκαιρία, βγάζοντας τον καλύτερο του εαυτό στο πλευρό του Νορβηγού «killer». Κάπως έτσι, η Μπορούσια «ξεκόλλησε» από το νωθρό της πρώτο μισάωρο κόντρα στη Φράιμπουργκ και εν τέλει πανηγύρισε θριαμβευτικό τρίποντο μπροστά στους 11.500 ανατριχιαστικούς οπαδούς της, που ακόμα και στην εποχή του κορονοϊού θέτουν τα δικά τους, ασύγκριτα ρεκόρ εξέδρας κι ατμόσφαιρας.

Η συνεργασία των Ρέινα-Χάαλαντ ήταν το «μυστικό» για να ανοίξει ο δρόμος προς τη νίκη. Στο 31', ο Αμερικανός μεσοεπιθετικός μοίρασε ιδανικά, στον σωστό χρόνο στον Χάαλαντ, η εκτέλεση του οποίου δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Μίλερ να ανταποκριθεί, γράφοντας το 1-0.
Από εκείνο το σημείο, ο Τζίο δεν σταμάτησε να δημιουργεί ευκαιρίες και καταστάσεις για γκολ και η Ντόρτμουντ βρήκε και δεύτερο τέρμα στο 47', με τον Τσαν να χαρίζει τη δεύτερη ασίστ του 18χρονου με υπέροχη κεφαλιά.

Απαλλαγμένη από το άγχος της επικράτησης, η ομάδα του Φαβρ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και το... έργο του πρώτου γκολ έπαιξε σε επανάληψη στο 66'. Ρέινα στην κάθετη, Χάαλαντ στο τρομερό τελείωμα με μία επαφή και 3-0, για το χατ-τρικ δημιουργίας του Τζίο στο ματς και το 17ο γκολ σε 18 εμφανίσεις του Χάαλαντ στη Bundesliga.

Ο ίδιος θα μπορούσε να φτάσει το 100% στο ενεργητικό του ανά παιχνίδι και να πετύχει με τη σειρά του χατ-τρικ σε τέρματα, όμως, προτίμησε να αποδείξει τον υψηλό βαθμό αλτρουισμού του και να χαρίσει το σίγουρο 4-0 στον συμπαίκτη του Φέλιξ Πάσλακ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, για τους Κιτρινόμαυρους που επέστρεψαν στις νίκες και βρίσκονται στη 2η θέση νωρίς, βέβαια, στη νέα χρονιά.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Τσαν, Χούμελς, Ακάντζι, Μενιέ (84' Πάσλακ), Μπέλινγχαμ (71' Ντιλέινι), Βίτσελ, Γκερέιρο (84' Σουλτς), Ρέινα (80' Ρεϊνιέρ), Ρόις (71' Μπράντ), Χάαλαντ

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Μίλερ, Γκίλντε (55' Σλότερμπεκ), Λίνχαρτ, Χάιντς, Σμιντ (84' Κούμπλερ), Σανταμαριά, Χόφλερ, Γκίντερ, Σάλαι (55' Γκρίφο), Χόλερ (55' Γεόνγκ), Πέτερσεν (55' Κουόν)

Ανατροπή και κορυφή η Άιντραχτ

Η «εκκωφαντική» νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου είχε στείλει τη Χόφενχαϊμ στην κορυφή, με το καλύτερο μομέντουμ στην εκκίνηση της Bundesliga. Ωστόσο, η προσγείωση ήταν άμεση και για αυτήν ευθύνεται η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η ομάδα του Άντι Χίτερ έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να επιστρέψει από το εκπληκτικό, 1-0 του «καυτού» Κράμαριτς από το 18' (6 γκολ σε 3 ματς). Την αρχή έκανε ο Καμάντα στο 54' για την ισοφάριση μετά την ασίστ του Ντοστ και στο 71', από το μαγικό σλάλομ του Ιάπωνα και την περιπετειώδη φάση στη γραμμή της εστίας, ο Ντοστ επωφελήθηκε και σφράγισε τη μεγάλη ανατροπή, που ανέβασε τους Αετούς στην κορυφή της κατάταξης με 7 βαθμούς.

Ντεμπούτο Μαυροπάνου με «Χ», δοκάρι και ενοχλήσεις

Απ' όλα είχε το ντεμπούτο του Ντίνου Μαυροπάνου με την Στουτγκάρδη, το οποίο συνδυάστηκε με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 (76' Κάλατζιτς – 7' Σικ) κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από την Άρσεναλ, επέστρεψε μετά από τραυματισμό στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και άντεξε 70 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αφού αποχώρησε με ενοχλήσεις.

Προτού αποχωρήσει, όμως, είχε «συμμετοχή» στο γκολ των Ασπιρινών, αφού ο Πάτρικ Σικ κέρδισε αυτόν και τον Μαρκ Κεμφ στην εναέρια μονομαχία, πριν σκοράρει με κεφαλιά. Από εκεί και πέρα, όμως, έβγαλε τον γνωστό δυναμισμό του και, μάλιστα, είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, λίγο πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου.

Δεύτερη νίκη στη σεζόν η Βέρντερ

Η Βέρντερ Βρέμης αντέδρασε μετα τη βαριά ήττα από τη Χέρτα, βελτιώθηκε αμυντικά και μετά το διπλό στη Σάλκε κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη της σεζόν. Η ομάδα της Βρέμης επικράτησε 1-0 της Αρμίνια και δείχνει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση σε αυτή τη σεζόν. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο 21' άνοιξαν το σκορ με τον Μπιτενκουρτ. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα, πάλι ο Μπίτενκουρτ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το 1-0.

Επιτέλους νίκη για Γκλάντμπαχ

Την πρώτη νίκη της σεζόν πέτυχε η Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της Κολωνίας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και άνοιξαν το σκορ στο 16΄με τον Πλεα. Η Γκλάντμπαχ συνέχισε να πιέζει ψηλά και δυο λεπτά αργότερα
ήρθε το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τον Λάινερ. Η Κολωνία έχασε την ευκαιρα να μπει ξανά στο «κόλπο» στο 18', μιας και η προσπάθεια του Ντρέξλερ βρήκε το δοκάρι. Ο Στιντλ στο 56' από την άσπρη βούλα πέτυχε το 3-0 και «σφράγισε» το τρίποντο για τη Γκλάντμπαχ. Οι γηπεδούχοι που παραμένουν χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα απλά μείωσαν με τον Ρετσμπεκαϊ. Ο Λημνιός μπήκε στο 66' στη θέση του Εζίμπουε.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα