Χάιντενχαϊμ – Αμβούργο 2-1: Νίκη – θρίλερ στο 95' και όνειρα για ιστορική άνοδο! (vid)

Gazzetta team
Χάιντενχαϊμ – Αμβούργο 2-1: Νίκη – θρίλερ στο 95' και όνειρα για ιστορική άνοδο! (vid)

bet365

«Τρελή» ανατροπή της Χάιντενχαϊμ κόντρα στο Αμβούργο, που της δίνει προβάδισμα για την τρίτη θέση της δεύτερης κατηγορίας που οδηγεί στο μπαράζ ανόδου στην Bundesliga.

Αγώνας ακατάλληλος για καρδιακούς αυτός ανάμεσα στην Χάιντενχαϊμ και το Αμβούργο, ο οποίος επρόκειτο να κρίνει πολλά για την τρίτη θέση που οδηγεί στο μπαράζ ανόδου στην Bundesliga, με αντίπαλο την 16η ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Το Αμβούργο μπήκε στο ματς ευρισκόμενο δύο βαθμούς πάνω από την γηπεδούχο αντίπαλό του και, μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Φιλανδού Γιόελ Πογιάνπαλο (46').

Η Χάιντενχαϊμ, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Ισοφάρισε με αυτογκόλ του Λούις Μπέγιερ (80') και, με γκολ του Αυστριακού Κονσταντίν Κερσμπάουμερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (!), νίκησε με 2-1 και ανέβηκε έναν βαθμό πάνω από το Αμβούργο, μια αγωνιστική πριν από το τέλος!

Την επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 28/6), η Χάιντενχαϊμ θέλει στην έδρα της σίγουρα πρώτης και αδιάφορης Αρμίνια Μπίλεφελντ ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από το Αμβούργο (υποδέχεται την επίσης αδιάφορη Σαντχάουζεν), ώστε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και το δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου στην Bundesliga, για πρώτη φορά στα 173 χρόνια (!) ιστορίας της.

Η δεύτερη Στουτγκάρδη, τρεις βαθμούς πάνω από την Χάιντενχαϊμ, έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την άνοδο, αφού η διαφορά τερμάτων που έχει είναι καλύτερη κατά έντεκα γκολ από την τρίτη της βαθμολογίας.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα