Ντόρτμουντ - Μάιντς 0-2: Έκανε τη χάρη στους Καρναβαλιστές (vids)

Ντόρτμουντ - Μάιντς 0-2: Έκανε τη χάρη στους Καρναβαλιστές (vids)

bet365

Η αδιάφορη βαθμολογικά και πεσμένη Ντόρτμουντ υπέκυψε στο πάθος της Μάιντς για τη νίκη παραμονής και γνώρισε ήττα-έκπληξη εντός έδρας (0-2), τη δεύτερη από την επανέναρξη και μετά. Νέο εντός έδρας σοκ για την Λειψία, σταθερά βήματα από Μπάγερ Λεβερκούζεν και Χόφενχαϊμ προς Champions League και Europa League αντίστοιχα.

Η είδηση της νίκης της Μπάγερν Μονάχου στη Βρέμη επί της Βέρντερ τερμάτισε αυτόματα κάθε φιλόδοξο πλάνο για ανατροπή στη υπόθεση τίτλου. Από ο,τι φαίνεται, οι παίκτες του Λουσιέν Φαβρ έμειναν στα μεθεόρτια της μεγάλης αντιπάλου τους, η οποία γιόρτασε το όγδοο σερί πρωτάθλημα και δεν έδωσαν ούτε τη δέουσα προσοχή στην Μάιντς, που έφτασε στο «Signal Iduna Park» με σκοπό βαθμό ή βαθμούς παραμονής. Τελικά, η Μπορούσια Ντόρτμουντ αποδείχθηκε γενναιόδωρη και της χάρισε όλο το τρίποντο δικό της (0-2), με το οποίο ουσιαστικά οι Καρναβαλιστές σφράγισαν τη θέση τους στην Bundesliga της επόμενης περιόδου.

Με αρκετούς τραυματισμούς και πολλά άσημα ονόματα στον πάγκο, οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν το πιο υποτονικό τους πρόσωπο μετά την επανέναρξη και οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να το εκμεταλλευτούν. Στο 33ο λεπτό, ο 19χρονος Μπούρκχαρντ άνοιξε λογαριασμό στην επαγγελματική του καριέρα με τους Καρναβαλιστές, κάνοντας το 0-1 και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο τεχνικός του να τον χρίσει βασικό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κοιμώμενη Μπορούσια δέχθηκε και δεύτερο «χτύπημα» από τον νεαρό Ζαν-Φιλίπ Ματετά, ο οποίος σκόραρε με πέναλτι στο 49' και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Χωρίς απάντηση οι Βεστφαλοί ως το φινάλε, γνώρισαν μια ήττα εντός έδρας κι εκτός προγράμματος έστω και υπό αδιάφορη μοίρα βαθμολογικά και μάλιστα χωρίς να σκοράρει. Αμφότερα στοιχεία που σημείωσε μόνο στο Klassiker κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπάγερν, σε ο,τι έχει να κάνει με το restart.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Μπάιερλορτσερ ξέφυγε στο +5 από την 16η Φορτούνα και με δύο αγωνιστικές να απομένουν είναι μια ανάσα από τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής.

Ντόρτμουντ (Λισιέν Φαβρ): Μπούρκι, Χακίμι, Πίστσεκ (54' Σμέλτσερ), Χούμελς, Γκερέιρο (82' Σουλτς), Τσαν, Βίτσελ, Αζάρ, Μπραντ, Σάντσο (77' Μόρεϊ), Χάαλαντ

Μάιντς (Άλμπερτ Μπάιερλορτσερ): Μίλερ, Άαρον, Σεντ Ζιστ, Νιακατέ, Μπάκου, Λάτζα, Κουντέ (75' Μπαρέϊρο), Μποέτιους, Κάρικολ (74', Μπροζίνσκι), Μπούρκχαρντ (67' Οζτουνάλι), Ονισίγουο (84' Γι), Ματετά (75' Ζάλαϊ).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Μετά από μία ήττα και μια ισοπαλία, η Μπάγερ Λεβερκούζεν βρήκε τον τρόπο να επανέλθει στα τρίποντα, επικρατώντας της Κολωνίας με 3-1. Αφού ο Μπέντερ έβαλε νωρίς μπροστά την ομάδα του Πέτερ Μποζ (7'), ο Κάι Χάβερτς επέστρεψε στo σκοράρισμα με εύκολο τελείωμα στο 40' και παρά τη μείωση του Μπορνόβ στο 59', ο Μουσά Ντιαμπί μετά από ασίστ του Γερμανού σταρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και ανέβασε ξανά τις Ασπιρίνες στην 4η θέση με 60 βαθμούς, έναν παραπάνω από την Γκλάντμπαχ που είναι ο μόνος της αντίπαλος.

ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ Η ΛΕΙΨΙΑ

Όχι, η Λειψία ΔΕΝ θέλει την δεύτερη θέση. Δεν εξηγείται αλλιώς η... παραδειγματική αδυναμία της να «κλειδώνει» τα παιχνίδια στην έδρα της, όπου έχει να νικήσει από τις 15 Φεβρουαρίου (3-0 την Βέρντερ Βρέμης)!

Έκτοτε, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα μετράει πέντε διαδοχικές ισοπαλίες, οι τρεις τελευταίες δεχόμενη γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων!

Κόντρα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, οι Ταύροι προηγήθηκαν 2-0 (60' Καμπλ, 63' Βέρνερ) και έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, αλλά χαλάρωσαν και το πλήρωσαν πολύ ακριβά (2-2), από τους Στίβεν Σκρζίμπσκι (83') και Αντρέ Χόφμαν (90'+2'). Ανάσα για την Φορτούνα ο βαθμός, στην μάχη για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού.

ΦΟΥΛ ΓΙΑ EUROPA Η ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Γλυκόπικρη γεύση είχε για τον Κώστα Σταφυλίδη η επιστροφή στο γήπεδο της προηγούμενης ομάδας του, της Άουγκσμπουργκ. Η νυν ομάδα του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας (Χόφενχαϊμ) νίκησε με 3-1 (69' Βάργκας – 59', 62' Νταμπούρ, 89' Μπεμπού) και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την έξοδο στο Europa League.

Ο ίδιος, όμως, έμεινε ξανά στον πάγκο, με το μέλλον του στην Χόφενχαϊμ να φαντάζει αβέβαιο, παρ' ότι έχει συμβόλαιο έως το 2023.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα