Χέρτα: Ο Βίντχορστ επενδύει ακόμη 150 εκατ., χωρίς να παραβιάζει το 50+1

Gazzetta team
Χέρτα: Ο Βίντχορστ επενδύει ακόμη 150 εκατ., χωρίς να παραβιάζει το 50+1

bet365

Τεράστια επενδυτική εισροή από τον Λαρς Βίντχορστ, ο οποίος ετοιμάζεται να βάλει άλλα 150 εκατ. ευρώ στη Χέρτα Βερολίνου, έναν χρόνο μετά την αύξηση των μετοχών του στο 60% του ερασιτέχνη έναντι 224 εκατ. ευρώ! Γιατί δεν παραβιάζει με αυτή την κίνηση τον κανόνα του 50+1.

Οι βάσεις που έχει θέσει ο Λαρς Βίντχορστ στη Χέρτα γίνονται όλο και πιο γερές, με τον Γερμανό πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία να έχει στα σκαριά νέα οικονομική ένεση 150 εκατ. ευρώ.

Οι διαδικασίες για την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, μετά τα 224 εκατ. που έβαλε το καλοκαίρι του 2019, έχουν ξεκινήσει πριν εκδηλωθεί η πανδημική κρίση και το ποσό έχει οριστικοποιηθεί ανάμεσα στον Βίντχορστ και τα μέλη του συμβουλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Bild», ο ιδιοκτήτης της Tennor, εταιρείας-κολοσσού υπολογιστικών συστημάτων η οποία και κατέχει το 49,9% των μετοχών της Χέρτα, δεν πρόκειται να σπάσει τον επίμαχο κανόνα του 50+1. Κι αυτό διότι το ποσό θα επωμιστεί το ερασιτεχνικό σωματείο του κλαμπ «Hertha BSC GmbH & Co. KGaA», με τα μέλη του συλλόγου να διαχειρίζονται τις μετοχές, αποτρέποντας έτσι τυπικά την πλειοψηφία του στο πρόσωπο του Γερμανού επενδυτή.

Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες επ΄αυτού: «Εμείς στη Χέρτα σεβόμαστε τη γνώση ότι ο κανόνας του 50+1 υπάρχει και θα υπάρχει αόριστα στο μέλλον, διότι βλέπουμε πράγματι μακροπρόθεσμη προοπτική. Αλλά είναι αλήθεια πως είναι δύσκολο για πολλούς οικονομικούς επενδυτές να αναμειχθούν με εταιρείες, να βάλουν χρήματα σε αυτές και στο τέλος να μην έχουν τίποτα να πουν γύρω τους».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα