Μπάγερν: Το μαγικό ραβδάκι του Φλικ... (pics & vid)

Μπάγερν: Το μαγικό ραβδάκι του Φλικ... (pics & vid)

Κώστας Τόπας
Μπάγερν: Το μαγικό ραβδάκι του Φλικ... (pics & vid)

bet365

Η Μπάγερν βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του όγδοου πρωταθλήματος της Γερμανίας και κύριος υπεύθυνος γι' αυτή την επιτυχία είναι ο Χάνσι Φλικ.

Ο Χάνσι Φλικ μπορεί να έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Μπάγερν, με την ιδιότητα ως βοηθός προπονητή του Νίκο Κόβατς, ωστόσο πλέον οδηγεί τους «Βαυαρούς» σε ακόμα μία κατάκτηση πρωταθλήματος. Ο 55χρονος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα, όταν ήταν στην τέταρτη θέση και χάρη στην αποτελεσματική του δουλειά, την έβαλε στην κορυφή της Bundesliga, με διαφορά πέντε βαθμών από την δεύτερη Ντόρτμουντ.

Στις 3 Νοεμβρίου ο Φλικ ανέλαβε κι επίσημα ως πρώτος τεχνικός της Μπάγερν, μετά την οδυνηρή ήττα από την Αϊντραχτ με 5-1. Εκείνη την ημέρα η διοίκηση θεώρησε πως είχε ξεχειλίσει το ποτήρι με τον Νίκο Κόβατς και έτσι ανέθεσαν χρέη πρώτου προπονητή στον Χάνσι Φλικ.

Βέβαια, οι διοικούντες της Μπάγερν δεν πίστευαν ποτέ ότι θα ολοκλήρωναν και πόσω μάλλον θα ανανέωναν τη συνεργασία τους μέχρι το 2023, με τον έμπειρο κόουτς. Κι αυτό διότι, στο μυαλό τους τον είχαν ως προσωρινό προπονητή μέχρι να βρεθεί κάποιος καλύτερος για τον πάγκο της ομάδας...

Αλλά ο Φλικ κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο την εμπιστοσύνη των παικτών αλλά και της διοίκησης, χάρη στα αποτελέσματα που έπαιρνε στο γήπεδο. Πολλοί ήταν οι αυτοί οι οποίοι αμφέβαλλαν την αξία του αλλά και την ποιότητα της ομάδας, τονίζοντας πως δεν θα κατάφερνε τελικά στο τέλος να φτάσει στην κατάκτηση της Σαλατιέρας.

Παρ' όλα αυτά, μετά την επανέναρξη ο Γερμανός προπονητής έχει 4 νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ στα 25 παιχνίδια, όπου βρίσκεται στα ηνία της ομάδας έχει νικήσει τα 22 εξ' αυτών. 16 νίκες σε 19 ματς στη Bundesliga, 4 στο Champions League και 2 στο Κύπελλο Γερμανίας. Μάλιστα, μετράει μόνο 2 ήττες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

  • Ξεπέρασε Γκουαρδιόλα και συνεχίζει...

Τα στατιστικά του Φλικ, ξεπέρασαν αυτά του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος κι αυτός στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει μία εξαιρετική πορεία στον πάγκο των «Βαυαρών». Ο Ισπανός προπονητής δεν κατάφερε να φτάσει το μεγάλο επίτευγμα του Φλικ, καθώς νίκησε μόνο τα 21 από τα 25 παιχνίδια, έχοντας 2 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Η Μπάγερν, εκτός από την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος αναζητεί περισσότερες διακρίσεις. Στο Champions League, βρίσκεται με το ένα πόδι στην προημιτελική φάση, μετά την άνετη νίκη επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ ενώ στο Κύπελλο Γερμανίας θα αντιμετωπίσει στις 10 Ιουνίου, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τα ημιτελικά.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα