Πάντερμπορν – Ντόρτμουντ: Θρυλικός Σάντσο, έπιασε τον Κίγκαν με το πρώτο του χατ-τρικ (vid)

Gazzetta team
Πάντερμπορν – Ντόρτμουντ: Θρυλικός Σάντσο, έπιασε τον Κίγκαν με το πρώτο του χατ-τρικ (vid)

bet365

Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην βρετανική ιστορία της Bundesliga βάζει ο Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος ισοφάρισε την επίδοση του θρυλικού Κέβιν Κίγκαν με 17 γκολ σε μια σεζόν και οδεύει για το απόλυτο Νο1.

Το πρώτο του ματς του Τζέιντον Σάντσο ως βασικός μετά το restart είχε σημαδευτεί ήδη με δύο γκολ σε δύο τελικές και μια σειρά από ρεκόρ. Κανένα, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που σφράγισε το μεγαλοπρεπές χατ-τρικ του, στην εμφατική νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στην Πάντερμπορν (1-6).

Ο θαυματουργός 19αρης της Μπορούσια πέτυχε το τρίτο του τέρμα στις καθυστερήσεις και έγινε συνώνυμο του μέχρι και σήμερα κορυφαίου Βρετανού που έχει αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα: του Κέβιν Κίγκαν, ο οποίος είχε θέσει το απόλυτο ρεκόρ για συμπατριώτη του στα 17 γκολ, με τη φανέλα του Αμβούργου από τη σεζόν 1978-79! Πλέον, με τα κατορθώματά του Σάντσο απέκτησε παρέα στην all-time κορυφή, αφού και το wonderkid των Βεστφαλών έφτασε τα 17 τέρματα στη σεζόν (συν 16 ασίστ) και οδεύει πρόσω ολοταχώς για να «σβήσει» τη μυθική επίδοση του προκατόχου του.

Και για bonus στα βρετανικά ρεκόρ, ο Σάντσο έγινε ο πρώτος Άγγλος που σκοράρει χατ-τρικ σε πρωτάθλημα του Top-5 εκτός Premier League μετά τον Μπράιαν Στάιν για λογαριασμό της Καέν στη Ligue 1, ακριβώς σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια! (31/5/1989).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα