Μάιντς - Λειψία 0-5: Ρέκορντμαν Βέρνερ, πάρτι τριάδας οι Ταύροι! (vid)

Μάιντς - Λειψία 0-5: Ρέκορντμαν Βέρνερ, πάρτι τριάδας οι Ταύροι! (vid)

bet365

Οκτάρα στον α' γύρο, πεντάρα στην εποχή του κορονοϊού. Κάθε συνθήκη βγάζει απόλυτη κυρίαρχο τη Λειψία κόντρα στη Μάιντς (0-5), με τον Βέρνερ να σφραγίζει το 3ο χατ-τρικ και να σημειώνει ρεκόρ σεζόν και... ιστορίας με τους Ταύρους. Άνοδος ξανά στην 3η θέση.

Το ραντεβού με την ιστορία τον περίμενε. Με την είδηση του restart της Bundesliga, το ιστορικό ορόσημο για τον Τίμο Βέρνερ τέθηκε στο πρώτο κιόλας γκολ που θα σκοράρει μετά την δίμηνη αποχή. Μπορεί αυτό να μην ήρθε κόντρα στη Φράιμπουργκ και μοιραία η Λειψία να έχασε απρόσμενα βαθμούς, αλλά δεύτερη φορά στη σειρά ο «καυτός» Γερμανός στράικερ δεν μπορούσε να μην το εκπληρώσει. Ήθελε ένα, πέτυχε τρία εν τέλει και η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν τον ακολούθησε σε απόδοση, για τον... συνηθισμένο διασυρμό επί της Μάιντς (0-5) και την επιστροφή στην 3η θέση της Bundesliga.

Στο ματς του α' γύρου, η Λειψία σημείωσε την ευρύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα με 8-0, τα έξι εκ των οποίων είχαν σε ρόλο εκτελεστή ή δημιουργού τον Βέρνερ (3+3). Εκτός έδρας αυτή τη φορά, ο 23χρονος άνοιξε το σκορ στην πρώτη σημαντική ευκαιρία της ομάδας του στο 14'. Ήταν το υπ' αριθμόν 22 γκολ του στη σεζόν, νέα κορυφαία επίδοση στην πορεία του στα γερμανικά γήπεδα σε μία σεζόν. Την ίδια ώρα, έδιωξε από την all-time κορυφή των σκόρερ της ομάδας τον Ντάνιελ Φραν και με 89 γκολ απολαμβάνει πλέον το παράσημο του απόλυτου ρέκορντμαν τερμάτων της Λειψίας, καλύτερο δυνατό εχέγγυο για να αποχωρήσει ενδεχομένως για... αγγλικές πολιτείες.

Κόντρα σε μία Μάιντς που έμοιαζε να βρίσκεται στο προπονητικό της, η ομάδα του Νάγκελσμαν έκανε το 0-2 με τον Πόουλσεν στο 23', ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, κάτι που δεν είχε πετύχει από τον Οκτώβριο του 2018. Το γκολ του Ζάμπιτσερ μετά από φάση διαρκείας στο 36΄κλείδωσε την υπόθεση νίκη και από εκεί και πέρα έλαβε ξανά δράση ο Βέρνερ, για να ωθήσει και το σύνολο σε μοναδικό ρεκόρ.

Με δύο όμορφες συνεργασίες, από τις πολλές που βρήκαν τη δυνατότητα να φτιάξουν στο ματς οι Κόκκινοι Ταύροι, ο Γερμανός σκόραρε άλλες δύο φορές στο 48' και το 75' κι έτσι η Λειψία έφτασε τα 68 γκολ στη σεζόν. Το μέχρι πρότινος ρεκόρ της ήταν τα 66 από τη σεζόν 2016/17 και πλέον το έσπασε με επτά αγωνιστικές να απομένουν!

Αφού η τύχη και ενίοτε ο κίπερ Μίλερ γλίτωσαν τη Μάιντς από ανάλογη συντριβή με τον α' γύρο, η Λειψία σφράγισε πανηγυρικά την επιστροφή της στην 3η θέση και εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο τουλάχιστον κόντρα στις Γκλάντμπαχ και Λειψία. Κι όλα αυτά με το Klassiker να ακολουθεί και τη δική της ευκαιρία να επανέλθει στην κούρσα του τίτλου να ανανεώνεται.

Μάιντς (Ακίμ Μπάιερλόρτσερ): Μίλερ, Νιακατέ, Μπρούμα (46' Ματετά), Σεντ Ζιστ, Φερνάντες (74' Λάτζα), Κουντέ (61' Μπαρέιρο), Μαρτίν, Μποέτιους (61' Αβονίγι), Μπακού, Κουάισον, Ονισίγουο (74' Οζτουνάλι)

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάστσι, Χάλστενμπεργκ, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό (60' Όρμπαν), Λάιμερ (42' Μουκιέλε), Όλμο, Καμπλ (70' Βολφ), Ενκουνκού (70' Ενκουνκού), Ζάμπιτσερ (60' Άνταμς), Πόουλσεν, Βέρντερ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα