Χακίμι – Γκερέιρο: Το νέο δίδυμο των φουλ – μπακ που κάνει θαύματα

Χακίμι – Γκερέιρο: Το νέο δίδυμο των φουλ – μπακ που κάνει θαύματα

Χακίμι – Γκερέιρο: Το νέο δίδυμο των φουλ – μπακ που κάνει θαύματα

bet365

Οι δύο ποδοσφαιριστές της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πάνω τους στην επανέναρξη της Bundesliga και αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζονται ως άλλοι... Διόσκουροι, κλέβοντας την δόξα των Αλεξάντερ – Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ!

Μάιντς - Λειψία: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Οι Χακίμι και Γκερέιρο κατάφεραν να συμβάλλουν στον μέγιστο βαθμό στο 2x2 που έκανε η Ντόρτμουντ από την στιγμή της επανέναρξης του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ μετά το 4-0 στο μεγάλο ντέρμπι με τη Σάλκε να φτάνει και στο 2-0 απέναντι στην Βόλφσμπουργκ για την 27η αγωνιστική.

Οι Χακίμι και Γκερέιρο ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων για τους Βεστφαλούς, με τον Πορτογάλο να πλασάρει με άνεση από γύρισμα του Αζάρ στο 32ο λεπτό αφού ο Χάαλαντ δεν κατάφερε να πετύχει τη μπάλα, ενώ, ο Μαροκινός που αγωνίζεται από δεξιά έκλεισε το σκορ στο 78ο λεπτό έπειτα από ωραία κούρσα και ασίστ του Τζέιντον Σάντσο.

Οι δυο φουλ – μπακ της Μπορούσια Ντόρτμουντ έχουν καταφέρει αυτή τη στιγμή να πιστώνονται συμμετοχή σε 22 τέρματα για την ομάδα τους σε 19 ματς πρωταθλήματος στα οποία έχουν βρεθεί αμφότεροι στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας παρά τους δύο μήνες αποχής από την ποδοσφαιρική δράση λόγω της πανδημίας, με τον Γκερέιρο να πετυχαίνει και δυο γκολ απέναντι στη Σάλκε πριν από μια εβδομάδα και τον Χακίμι να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση με τους «βασιλικούς μπλε» με τις ενέργειες που έκανε από δεξιά. Γκολ ή ασίστ δεν είχε ο 21χρονος μπακ στο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ, αλλά αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου και προβληματισμού για την ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ και τις προσπάθειες αντιμετώπισής του.

Οι δυο ποδοσφαιριστές της Ντόρτουντ είναι ίσως άξιοι συνεχιστές του ρόλου των φουλ – μπακ που άλλαξε άρδην από τους Αλεξάντερ – Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να έχουν διαφοροποιήσει στο γήπεδο αλλά και στο μυαλό των φιλάθλων και των οπαδών την αντίληψη που έχουν όλοι για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας. Για τις αποστάσεις που διανύουν κατά μήκος του γηπέδου, τη δυνατότητα να πατούν περιοχή και να δημιουργούν κινδύνους για την αντίπαλη εστία, αλλά και φυσικά την τρομερή ικανότητά τους να σταματήσουν επιθέσεις και να κουβαλήσουν τη μπάλα με ταχύτητα και τεχνική.

Ο Γκερέιρο φέρεται να έχει σημειωθεί με πολύ μεγάλα και έντονα γράμματα στη λίστα της Μπαρτσελόνα, ενώ, αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ για τη φετινή σεζόν σε κάποιο από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Έχει σκοράρει 8 φορές και είναι φουλ μπακ! Βέβαια έχει ήδη πετύχει τρία γκολ σε δυο αγωνιστικές στην επανέναρξη της Bundesliga τη στιγμή που δεν έχει συνεχιστεί μέχρι και αυτή τη στιγμή κάποια άλλη Λίγκα... Μαζί με αυτά τα 8 γκολ έχει και 2 ασίστ για φέτος στον λογαριασμό του.

Από την άλλη, ο Χακίμι έκανε... σεφτέ στην επανεκκίνηση της Bundesliga χάρη στην ατομική ενέργεια και την ασίστ που του έδωσε ο Τζέιντον Σάντσο για να σιγουρέψει τη νίκη της Ντόρτμουντ στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Ο Μαροκινός έχει σκοράρει 4 φορές και έχει «σερβίρει» εκείνος 10 τέρματα για τους συμπαίκτες του, πράγμα που φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο και φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψει στη Μαδρίτη για να διεκδικήσει μια θέση στα πλάνα του Ζιντάν, αφού ανήκει στη Ρεάλ. Τουλάχιστον αυτό τόνισε ο ατζέντης του, Αλεχάντρο Καμάνο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια κρούση από Ιταλία όπως είχε αναφερθεί στον διεθνή Τύπο και πως ο πελάτης του θα πάρει το δρόμο για την Ισπανία στο φινάλε της σεζόν.

Αν η Ντόρτμουντ θελήσει να τον κάνει ολοκληρωτικά δικό της και να μη «σπάσει» το τρομερό δίδυμο που δημιουργεί ο Χακίμι και με τον Γκερέιρο, θα φανεί από την μορφή που θα πάρει η θερινή μεταγραφική περίοδος, αφού δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει όλοι. Ο κορονοϊός και ο αντίκτυπός του στο οικονομικό κομμάτι θα γίνει κάτι παραπάνω από εμφανής στις κινήσεις και τις προσφορές των ομάδων για την ενίσχυση ή τη διατήρηση της δυναμικής των ρόστερ τους...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα