Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 0-1

Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 0-1

bet365

Με το VAR να ακυρώνει γκολ της Φράιμπουργκ στις καθυστερήσεις, η Βέρντερ πήρε σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 1-0 με γκολ του Μπιτενκούρ και συνεχίζει την μάχη της παραμονής.

Με την Φράιμπουργκ να θέλει τη νίκη για να φτάσει στην εξάδα και παίζοντας απέναντι στην προτελευταία Βέρντερ, δεν ήταν λίγοι όσοι πίστευαν πως οι γηπεδούχοι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρναν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που θα τους ανέβαζε στην ζώνη της Ευρώπης. Η μάχη για την παραμονή όμως φάνηκε πως ήταν μεγαλύτερο κίνητρο, με τους «πράσινους» να φεύγουν με το σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 1-0.

Μια νίκη που αρχικά οριστικοποιήθηκε με γκολ που ακυρώθηκε σωστά για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις μέσω VAR, ναι μεν δεν τους ανέβασε θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά από την άλλη έφτασαν τους 21 βαθμούς (3 περισσότερους από την τελευταία Πάντερμπον). Η Βέρντερ συνεχίζει την δική της μάχη για την σωτηρία και το τρίποντο αυτό την βοηθάει όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι με την ήττα τους αυτή, δεν μπόρεσαν όπως αναφέραμε να ανέβουν στην 6η θέση, έμειναν στην 7η με 37 βαθμούς και αν κερδίσει η Σάλκε ή πάρει έστω μια ισοπαλία, θα τους ρίξει στην 8η.

Υποδειγματική αντεπίθεση 0-1 και μετά ανέλαβε ο Παβλένκα

Στα του αγώνα τα πάντα κρίθηκαν σε μία αντεπίθεση από αυτές που πραγματικά πρέπει να διδάσκονται σε ποδοσφαιρικά σεμινάρια. Συγκεκριμένα στο 19' ο Κλάσεν με φοβερή διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Μπιτενκούρ και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Από εκείνο το σημείο και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ανέλαβε δράση ο Παβλένκα. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων κράτησε το πολύτιμο μηδέν, πραγματοποιώντας μεγάλες αποκρούσεις με αποκορύφωμα αυτή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πριν όμως την σπουδαία αυτή επέμβαση, υπήρξε το γκολ των γηπεδούχων που σωστά ακυρώθηκε. Μετά από φάουλ και ενώ σε σουτ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Γκούντε με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο η φάση ξεκίνησε από θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ ακυρώθηκε με το 0-1 να παραμένει και την Βέρντερ να παίρνει την σημαντική αυτή νίκη.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Σβόλοφ, Σμιντ, Γκίλντε, Κοχ, Γκούντερ, Σάλαϊ (81΄Κουόν), Χάμπερερ (71’ Αμπράσι), Χέφλερ, Γκρίφο, Χόλερ, Πέτερσεν

Βέρντερ Βρέμης (Φλόριαν Κόχφελντ): Παβλένκα, Φριντλ (82’ Λανγκ), Μοισάντερ, Βελίκοβιτς, Γκέμπρε-Σελασιέ, Φογκτ, Κλάασεν, Έγκεσταϊν, Ράσιτσα (82’ Ζέλκε), Μπίτενκουρτ (63’ Μπάρτελς), Σάρτζεντ (63’ Οσάκο)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα