Κολωνία: Θρήνος για τον μεγάλο αρχηγό Γκερντ Στρακ (vid)

Κολωνία: Θρήνος για τον μεγάλο αρχηγό Γκερντ Στρακ (vid)

Gazzetta team
Κολωνία: Θρήνος για τον μεγάλο αρχηγό Γκερντ Στρακ (vid)

bet365

Ο Γκέρχαρντ Στρακ, ο οποίος κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα με την Κολωνία, πέθανε σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Πένθος στην Κολωνία για τον πρόωρο χαμό ενός από τους «αξέχαστους ήρωες της», όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος Βέρνερ Βολφ. Ο Γκέρχαρντ Στρακ, σε ηλικία 64 ετών, έφυγε από την ζωή από ανακοπή καρδιάς.

Δυναμικός κεντρικός αμυντικός, φόρεσε για έντεκα χρόνια την φανέλα της Κολωνίας (1974-1985), με την οποία κατέκτησε το νταμπλ του 1978, αλλά και τα Κύπελλα του 1977 και του 1983. Στο τελευταίο, οι Τράγοι νίκησαν την συμπολίτισσα Φορτούνα σε έναν ιστορικό τελικό (1-0), με τον Στρακ να σηκώνει πρώτος το τρόπαιο ως αρχηγός. Το τελευταίο τρόπαιο της Κολωνίας μέχρι σήμερα.

«Είμαι σοκαρισμένος και βαθύτατα θλιμμένος. Οι σκέψεις μου είναι με την σύζυγό του Έμι και τα παιδιά. Ο Γκερντ ήταν νεότερος από εμένα» δήλωσε ο παλαίμαχος σπουδαίος τερματοφύλακας Τόνι Σουμάχερ, για τον παλιό του συμπαίκτη και καλό του φίλο.

Φόρεσε δέκα φορές την φανέλα της Δυτικής Γερμανίας, στην οποία έδωσε, με το μοναδικό του γκολ (σε αγώνα με την Αλβανία), την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.

Μετά την Κολωνία, ο Στρακ έπαιξε στην Ελβετία με την Βασιλεία (1985-1987), προτού επιστρέψει στην Γερμανία, για να κλείσει την καριέρα του στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (1987-88), νωρίτερα απ' ότι θα ήθελε, λόγω τραυματισμού.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα