Επείγον χειρουργείο για τον θρυλικό Ούβε Ζέελερ (vid)

Gazzetta team
Επείγον χειρουργείο για τον θρυλικό Ούβε Ζέελερ (vid)

bet365

Σε χειρουργική επέμβαση στην λεκάνη υποβλήθηκε εσπευσμένα ο Ούβε Ζέελερ, ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Οι φίλοι του Αμβούργου και του γερμανικού ποδοσφαίρου προσεύχονται για την κατάσταση της υγείας του Ούβε Ζέελερ. Στα 83 του χρόνια, ο θρυλικός σκόρερ του HSV και της Εθνικής Γερμανίας, έπεσε μέσα στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να σπάσει την λεκάνη του.

Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση, με την ανησυχία για την υγεία του να είναι μεγάλη, αφού εκτός από την ηλικία, πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε και από προβλήματα στην καρδιά του.

Ο Ζέελερ άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο Αμβούργο, την φανέλα του οποίου φόρεσε για 19 διαδοχικά χρόνια (1953-1972), προτού επιστρέψει, έξι χρόνια αργότερα, για έναν αγώνα με την ιρλανδική Κορκ Σέλτικ.

Σημείωσε 404 γκολ με το Αμβούργο (κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1960 και το Κύπελλο το 1963) και είναι ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην Γερμανία, με την εθνική ομάδα της οποίας έπαιξε 72 παιχνίδια (με 43 γκολ), φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ το 1966.

Υπήρξε ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga την σεζόν που αυτή ιδρύθηκε (τριάντα γκολ το 1964), τρεις φορές αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Γερμανία (1960, 1964, 1970), ενώ τερμάτισε τρίτος στην ψηφοφορία της «Χρυσής Μπάλας» το 1960, πίσω από τον Ισπανό Λουίς Σουάρεθ (Μπαρτσελόνα) και τον Ούγγρο Φέρεντς Πούσκας (Ρεάλ Μαδρίτης).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα