Bundesliga reloaded: Το πρόγραμμα, οι κανονισμοί και οι εκκρεμότητες (pic)

Bundesliga reloaded: Το πρόγραμμα, οι κανονισμοί και οι εκκρεμότητες (pic)

bet365

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της Bundesliga πλησιάζει το μηδέν και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις μονομαχίες της 26ης αγωνιστικής, το διακύβευμα της βαθμολογίας και τις εκκρεμότητες ενόψει συνέχειας.

Η υπομονή των φιλάθλων έπιασε τόπο κι έτσι οι ώρες εκπνέουν μέχρι να παρακολουθήσουμε ξανά ποδόσφαιρο, live και από το κορυφαίο επίπεδο. Η Bundesliga είναι έτοιμη για την επανέναρξη, από εντελώς διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τη χειμερινή διακοπή, που σηματοδοτούσε την έναρξη του β’ γύρου. Πλέον, το σκηνικό έχει αλλάξει, μετά το πέρασμα της πανδημίας που έθεσε σε παύση κάθε αθλητική δραστηριότητα για περισσότερο από δύο μήνες. Οι «ναοί» των 18 συλλόγων θα παραμείνουν άδειοι, ίσως μέχρι και την επόμενη σεζόν, οι υγειονομικοί έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί πριν και μετά το τέλος των αγώνων, ενώ κατά τη διάρκεια θα διακρίνουμε πολλούς περιορισμούς, στους οποίους δεν ήταν εξοικειωμένο το μάτι μας, προπάντων οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Το άγχος μετά το αγωνιστικό σκέλος θα μεταφέρεται στο πεδίο των τεστ, με την ελπίδα να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα ή και μηδαμινά κρούσματα ανάμεσα στις ομάδες και η αγωνιστική περίοδος να κλείσει ομαλά. Σύμφωνοι, κανείς δεν είχε στο μυαλό του αυτή την εκδοχή ως το ιδανικό σενάριο, αλλά ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα πρέπει να περάσει μέσα από το γκρίζο τούνελ των στερήσεων για να οδηγήσει ξανά στο ξέφωτο.

Παρ’ όλα αυτά, στις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου ο ποδοσφαιρικός παλμός γίνεται και πάλι έντονος και το success-story της Γερμανίας θα έχει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης και κάθε γωνιάς του πλανήτη που χτυπάει η καρδιά του αθλήματος. Για αυτό, πάμε να δούμε πώς έχουν οι αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής και οι συνθήκες γύρω από την εξέλιξη της σεζόν.

Το Ντόρτμουντ-Σάλκε και οι παράλληλες «μάχες»

Το ξεκίνημα θα είναι δυναμικό, αφού το πρώτο «πιάτο» περιλαμβάνει 5 παράλληλα παιχνίδια, εκ των οποίων το κλασικό ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ. Ντόρτμουντ (51β.) και Σάλκε (37β.) κοντράρονται στο «Signal Iduna Park», σε ένα ματς που πέραν του δεδομένου γοήτρου, έχει υψηλό βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ μπαίνει ξανά στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου και θέλει τη νίκη για να την πλησιάσει ξανά στον πόντο. Από την άλλη, το σύνολο του Ντέιβιντ Βάγκνερ διατηρεί οριακή υπεροχή για την 6η θέση έναντι Βόλφσμπουργκ, Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ και ψάχνει νέα αρχή, καθώς πριν από τη διακοπή έτρεχε σερί επτά αγώνων χωρίς νίκη.

Ανάλογο σενάριο και στο ματς της Λειψίας (50β.) κόντρα στη Φράιμπουργκ (36β.), με τους Κόκκινους Ταύρους του Νάγκελσμαν να θέλουν το τρίποντο που πιθανόν να τους ανεβάσει στη 2η θέση, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για την Μπορούσια. Μάλιστα, ο Τίμο Βέρνερ έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς σε περίπτωση που σκοράρει θα γίνει αυτόματα ο Νο1 σκόρερ στην σύντομη ιστορία του συλλόγου, με 89 τέρματα.

Από κει και πέρα, η Βόλφσμπουργκ δοκιμάζεται στην έδρα της Άουγκσμπουργκ με σκοπό να μείνει ενεργά στο κόλπο της εξάδας, όπως και η Χόφενχαϊμ που φιλοξενεί την Χέρτα Βερολίνου, η οποία προβλημάτισε με την απόδοσή της προ διακοπής.

Παράλληλα, σημαντικό ματς για την υπόθεση παραμονή θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ, όπου η 16η Φορτούνα (22β.) τίθεται αντιμέτωπη με την ουραγό Πάντερμπορν (16β.) και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να μη χάσει περαιτέρω έδαφος απέναντι στην 15η Μάιντς (26β.).

Αργότερα το Σάββατο (19:30), δυνατή «μονομαχία» προμηνύεται ανάμεσα στην ανεβασμένη στο 2020 Άιντραχτ Φρανκφούρτης (28β.) και την 4ηΓκλάντμπαχ (49β.) που διεκδικεί στα ίσα τη θέση της στους υποψήφιους ακόμη και για τον τίτλο.

Για την Κυριακή, στις 16:30 είναι προγραμματισμένο το ματς της Κολωνίας με τη Μάιντς, ενώ στις 19:00 είναι η ώρα της Μπάγερν να επιστρέψει στη δράση απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, γνωρίζοντας ήδη τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών της.

Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και θα έχει μεγάλη σημασία τόσο για την προτελευταία Βέρντερ Βρέμης (18β.), που καίγεται για βαθμούς με σκοπό την έξοδο από την επικίνδυνη ζώνη, όσο και τη Λεβερκούζεν (47β.), η οποία κυνηγά «σεντόνι» με αξιώσεις.

Οι κανονισμοί της επανέναρξης

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί η αλλαγή των 5 αλλαγών, σύμφωνα και με την πρόταση της IFAB και για να αποφευχθούν οι σκοπιμότητες θα υπάρχουν τρία χρονικά διαστήματα (μαζί με το ημίχρονο). Η σύσταση στις ομάδες κάνει λόγο για μάξιμουμ δύο αλλαγές ταυτόχρονα, σε μια ρύθμιση που θα βοηθήσει τους προπονητές στη διαχείριση του ρόστερ και θα μειώσει το ρίσκο τραυματισμών. Μέσα στο παιχνίδι, η συνήθης συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών καλείται να αλλάξει. Τέρμα οι χειραψίες και οι αγκαλιές, τέρμα συνεπώς και στους ομαδικούς πανηγυρισμούς, ενώ όποιος παίκτης φτύνει θα τιμωρείται με κάρτα. Το πόσο λειτουργικές θα είναι οι προσαρμογές θα φανεί και από το πώς θα τις υποδεχθούν οι παίκτες, πόσο θα επηρεάζονται στα μαρκαρίσματα και όταν απαιτείται η κοντινή επαφή.

Το διακύβευμα σε περίπτωση διακοπής

Το ιδανικό σενάριο είναι η ολοκλήρωση και των 9 αγωνιστικών που απομένουν, ώστε να δοθούν τίτλος, ευρωπαϊκά εισιτήρια και θέσεις ανόδου-υποβιβασμού με στάνταρ κριτήρια. Ακόμα κι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, όμως, η πλευρά της DFL έχει δώσει την οδηγία τα πάντα να διευθετηθούν υπό αγωνιστικό πρίσμα, μέσω της βαθμολογικής κατάταξης.

Αυτή τη στιγμή, η μάχη για το Champions League της επόμενης περιόδου περιλαμβάνει Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν. Η 6Η θέση για το Europa League δείχνει υπόθεση για τέσσερις, με τις Σάλκε, Βόλφσμπουργκ, Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ να βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ευθεία.

Η εκκρεμότητα

Αντίθετα, απόφαση για το ζήτημα ανόδου-υποβιβασμών θα παρθεί την προσεχή Πέμπτη, σε νέα τηλεδιάσκεψη των συλλόγων. Αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει υποβιβασμός στην 2η και την 3η κατηγορία για τις ομάδες της επικίνδυνης ζώνης σε περίπτωση διακοπής. Προς το παρόν, Βέρντερ Βρέμης και Πάντερμπορν είναι οι ομάδες στις δύο τελευταίες θέσεις, με την Φορτούνα να πηγαίνει στα μπαράζ παραμονής.

Ώρα Κυπέλλου ενδιάμεσα

Παράλληλα με το πρωτάθλημα, για το οποίοι οι ομάδες θα κληθούν να δίνουν 4 ματς ανά δύο εβδομάδες, δρομολογείται και η συνέχεια του Κυπέλλου. Το στάδιο των ημιτελικών περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Λεβερκούζεν-Ζάαρμπρικεν, με την Ομοσπονδία να τις ορίζει για το διήμερο 9-10 Ιουνίου. Ο τελικός προβλέπεται για τις 4 Ιουλίου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 16/5

Χόφενχαϊμ – Χέρτα Βερολίνου (16:30, CosmoteSport7)

Άουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ (16:30, CosmoteSport9)

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν (16:30, CosmoteSport8)

Λειψία – Φράιμπουργκ (16:30, CosmoteSport3)

Ντόρτμουντ – Σάλκε (16:30, CosmoteSport2)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γκλάντμπαχ (19:30, Cosmotesport1)

Κυριακή 17/5

Κολωνία – Μάιντς (16:00, CosmoteSport1)

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν (19:00, CosmoteSport3)

Δευτέρα 18/5

Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:30, CosmoteSport3)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα