Έφενμπεργκ: «Φαβορί η Μπάγερν χωρίς τον κόσμο στα γήπεδα»

Έφενμπεργκ: «Φαβορί η Μπάγερν χωρίς τον κόσμο στα γήπεδα»

Gazzetta team
Έφενμπεργκ: «Φαβορί η Μπάγερν χωρίς τον κόσμο στα γήπεδα»

bet365

Το πάνω χέρι για την προσαρμογή στα ματς χωρίς κόσμο και την κατάκτηση της Bundesliga έδωσε στην Μπάγερν ο Στέφαν Έφενμπεργκ, ο οποίος εξέφρασε τις απορίες του για τους νέους κανονισμούς που θα πρέπει να τηρούν οι παίκτες στο γήπεδο.

Virtual Sports* που ξεχωρίζουν για τα καταπληκτικά γραφικά τους. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η Bundesliga ετοιμάζεται να επανεκκινήσει, με την Μπάγερν Μονάχου να βρίσκεται από τα μέσα Μαρτίου στην κορυφή και το +4 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πλέον, με τις νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν ελέω κορονοϊού, οι Βαυαροί φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, σύμφωνα με τον παλαίμαχο ηγέτη τους, Στέφαν Έφενμπεργκ.

Ο Γερμανός νυν τεχνικός διευθυντής της Ίρντιγκεν (3η κατηγορία Γερμανίας), σε δηλώσεις του σε γερμανική ιστοσελίδα, υποστήριξε ότι η έλλειψη κοινού από τα γήπεδα πρόκειται να πλήξει περισσότερο τις ομάδες που ωθούνταν από τους οπαδούς τους για τη νίκη. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι Βεστφαλοί και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όχι όμως και η Μπάγερν, που κατά τον 52χρονο πρώην μέσο δεν στηρίζει τόσο τα αποτελέσματά της στον παράγοντα έδρα και για αυτό και δεν θα έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση:

«Νομίζω ότι τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια είναι μειονέκτημα για την Άιντραχτ ή και την Μπορούσια, με το Κίτρινο Τείχος. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να παίζεις εκεί. Συνεπώς, πιστεύω ότι η Μπάγερν έχει το πλεονέκτημα, γιατί δεν εξαρτάται τόσο στους οπαδούς της για τη νίκη», δήλωσε συγεκριμένα, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις απορίες του για τους κανονισμούς ασφαλείας που θα κληθούν να τηρήσουν οι ποδοσφαιριστές με την επανέναρξη:

«Λένε ότι οι παίκτες δεν θα μπορούν να φωνάζουν, να δίνουν χέρια και να αγκαλιάζονται όταν σκοράρουν. Σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, παρά τους κανονισμούς, οι μονομαχίες πρέπει και πάλι να κερδηθούν. Τι θα γίνει με ένα στημένο, ένα φάουλ ή ένα κόρνερ; Επίσης, οι παίκτες θα πρέπει να είναι υγιείς για να βρίσκονται στο γήπεδο. Δεν έχουν λογική οι κανόνες για μένα».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα